Mosogató duguláselhárítása sok esetben házi praktikák segítségével is megoldható. Duguláselhárítást meg lehet oldani szódabikarbóna és ecet, duguláselhárító szerek vagy sósav, esetleg kézi csőgörény segítségével. Vannak esetek, amikor a házi praktikával történő duguláselhárítás már nem segít, sőt több problémát okozhat vele, mint amennyi eddig is van!

Például beszorul a kézi csőgörény:

image-073de32f1bc0b3fc5288ab64513646008a6a282bf69e167aafacdd617a075e48-V

A legtöbb esetben még rendeltetésszerű használat mellett is eldugulhat a mosogató!

Főleg akkor találkozhatunk rendszeres dugulásokkal, ha nem szakszerű kötésekkel állunk szembe, sőt nem szakszerű tervezésnek és az azt pontosan követő kialakításnak vagyunk áldozatai. A túlméretezett mosogató csatorna épp olyan gyakran eldugulhat, mint a nem megfelelő átmérőjű vékonyabb szennyvíz csatorna!

Például itt:

20160322_121307

A fenti képen egy túlméretezett 110mm átmérőjű mosogató csatorna látható, belekövesedett mosogató szer és zsiradék. Ez az összeállt anyag olyan kemény tud lenni, mint a mészkő. Eltávolítása és tisztítása nagy szakmai tapasztalatot és hozzáértést kíván. A lejtésnek tökéletesnek kell lennie, erre meg vannak a megfelelő méretezések. Titkon megjegyzem, én még olyan csatornát (pvc csatorna cső esetén) nem láttam, ami azért dugult volna el, mert nagyobb a lejtése, mint amennyi szükséges! Ez inkább a betoncsövekre volt valamikor igaz!

A másik komoly bosszúságot a társasházi kialakítások okozzák, amikor szintén túlméretezett a csatorna, sőt szinte hozzáférhetetlen helyen kellene megoldani a duguláselhárítást a mosogató csatorna gerincvezetékekben. Ilyenkor már mindenképpen kell a szakmai tudás és a megfelelő géppark, a nagyobb dugulások elhárítására.

Itt már kevés a házi praktika és az összes vegyszer, vagy a kézi csőgörény használata:

20160125_090515

Az ilyen duguláslehárítási munkák esetén már kell a gépi spirálos tisztítás, közismertebb néven a gépi csőgörény, de a legtöbb esetben a magasnyomású woma, és a csőkamera is sokat segíthet a tökéletes tisztítás elvégzésekor!

De még ez a duguláselhárítási munka sem az, ami a legveszélyesebb! Sok esetben nem ilyen egyszerűen megoldható a feladat. Mi van akkor, ha a pince helységben sok az érték, be vannak zárva a kibérelt helységek, vagy egyszerűen megoldhatatlan a hozzáférés a szennyvízvezetékhez, mert ha megnyitnánk, a szenny elárasztana minden értékünket büdös zsíros lével?

Ekkor is mi kellhetünk! Ha nem megy lentről, akkor megy majd fentről:

image-b1072663ece711b99930b40f93fcc18d5c9da2edb9b832e2a8058af55a8de8b5-V

A legextrémebb helyzetekben a duguláselhárítást akár a tetőről is el lehet végezni. A kiszellőztető csövön keresztül is el lehet hárítani a dugulást, természetesen csak professzionális felszerelésekkel és a megfelelő gépek segítségével!

Az Ön és családja érdekében mindent megteszünk a duguláselhárítás területén. Nem született még meg az a dugulás, amire nem lett volna valamilyen megoldás

Eldugult a lefolyó! Ne legyen rá gondja! Jön Endre, majd megoldja! Duguláselhárítás Ügyelet akár 1 órán belül!