A kamerás csatornavizsgálat előnyei

A mai technológiának köszönhetően a szennyvíz csatornákat és csővezetékeket már belülről is megvizsgálhatjuk anélkül, hogy bármilyen bontási munkát végeznénk. A kamerás csatornavizsgálattal megvizsgálhatjuk, hogy a csatornahálózat milyen műszaki állapotban van, ezáltal szinte pontosan meghatározhatjuk szennyvíz hálózatunk élettartalmát. A kamerás csatornavizsgálattal pontosan megnézhetjük azt is, hogy a föld alatt milyen úgy nevezett vak rákötések vannak a csővezetékre, illetve a rákötések és illesztések állapotát.

A csatornavizsgálattal könnyen észrevehető az építési törmelék, az illesztéseknél benőtt fagyökérzet és az esetleges szakadások a vizsgált csővezetéken.

Hogyan végezzük a kamerás csatornavizsgálatot?

A kamerás csatornavizsgálat egy kis színes monitoron könnyen nyomon követhető, melyről igény esetén felvételt is készítünk, majd a tapasztaltakat csatornakamerázási szakvéleménnyel támasztjuk alá. A felvételen jól látható a dátum, a pontos idő valamint az információk a vizsgált szakaszról. Felvételünk a biztosító felé egy bizonyítékként is szolgál, mellyel alátámasztható a kárigény valóssága és jogossága is!

Kamerás csatornavizsgálat

A csatornakamerázás menete

A csatornakamerát egy úgynevezett berudaló, üvegszálas integrált betoló rúd, és ha szükséges, egy kamera kocsi segítségével toljuk előre a csatornában, csővezetékekben a vizsgálni kívánt szakaszon. A kamerás csatornavizsgáló berendezés önálló fehér fényű világításának köszönhetően a csővezeték belsejét tökéletesen megvilágítja, így az jól belátható a teljes keresztmetszetben. Könnyen észrevehető és könnyen felismerhető a probléma amennyiben hibás a csővezeték. A felvételen ekkor jól látható, hogy a csatornának megfelelő-e a lejtése és egymásba illesztése.

Egy úgynevezett méterszámláló segítségével a pontos távolság is könnyen beazonosítható, ami az integrált berudalónak köszönhetően a nyomvonalkeresésben is segítségünkre lehet.

Miért minket válasszon?

A kamerás csatornavizsgálatot csak megfelelő szakértelemmel rendelkező személy végezheti! A csatornakamerázás egy nagy szakértelmet igénylő vizsgálat, melynek során a csatorna kamera nagy segítség a csatornánk élettartamának beazonosításakor, nyomvonalkereséskor.

Bízza a legjobbakra, bízza ránk, hiszen cégünk az elsők között volt, aki a kamerás csatornavizsgálattal foglakozott Magyarországon, így kellő szakmai tapasztalattal és a legmodernebb felszereléssel állunk a feladat elvégzéséhez!

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot a 0670/744-4444-es telefonszámon, vagy Facebook oldalunkon!

Fontos! A kamerás csatornavizsgálatról felvételt csak abban az esetben készítünk és őrizzük meg, amennyiben Önnek szüksége van rá! Kérjük igényét előre jelezze! Utólag nem áll módunkban elvégezni a felvétel elkészítését, csak abban az esetben, ha Ön újra megrendeli a szolgáltatást!

 

További érdekes cikkek a duguláselhárításról