avada-plumber@2x

Mire képes a woma?

Tegyük egy kicsit tisztába ezt a dugulás megszüntetési és csatornatisztítási készüléket.

  • Rögtön itt az elején le kell szögezni, hogy a woma NEM a sterimó, illetve a kocsi mosó
  • Nem a kocsi mosó berendezésre szerelt vékony kis tisztító tömlőre szerelt fejjel meghajtott berendezés
  • A sterimó nem hatékony, de azt is mondhatnám, hogy hatástalan a későbbi dugulást előidéző lerakódások eltávolítására
Mire képes a woma?

Ezt a felszerelést otthoni autó mosáshoz és esetleg, házilagos womás tisztításhoz hasonló duguláselhárításra fejlesztették ki, melynek köszönhetően ideig-óráig tartó eredményeket érhet el a házigazda. Ennek a felszerelésnek a víznyomása és a vízhozama is igen kevés. Elektromos egyfázisú motorjának köszönhetően, ha igazán őszinték akarunk lenni még a gépkocsin lerakódott szennyeződéssel is gondja akad.

Amit nagy nehezen eltávolít a cső faláról, azt nem tudja kimosni a vezetékből, így akár nagyobb bajt is okozhat, mint előtte volt.

Az igazi woma, mellyel mi is rendelkezünk az benzines vagy diesel üzemű robbanómotoros berendezés. Igen nagy nyomással akár 200bár felett is képes dolgozni, miközben elegendő vizet nyom a szennyvízvezetékbe ahhoz, hogy a felvert hordalékot és a cső faláról eltávolított zsiradékot el tudja lebegtetni az utcai gerincvezeték felé.

Mire képes a woma?

A jó és professzionális woma, a womás csatornatisztítás alap feltétele. Ha a womás szakember megtanulja a kezelését igen hatékony fegyver a dugulás megszüntetése érdekében. De vigyázni kell vele, mert amennyire hatékony tisztító segéd eszköze a csatornatisztításnak, annyira lehet vele rongálni is, ha nem a megfelelő szakember kezébe kerül.

Csak egy példa mire is képes ez a gép:

Mint már annyiszor említettem, a szakmát egy nagy cégnél kezdtem még a 80-as években. Akkor még ki lehetett próbálni mire is képes a gép, amivel dolgozunk, hogy elkerüljük a későbbi károkozást. Az egyik womás kollegának eszébe jutott, hogy próbáljunk meg egy kutat fúrni. Ebbe az akkori főnököm is bele egyezett, hiszen kíváncsi volt rá, hogy sikerül-e. Fúrtunk egy méteres lyukat, abba bele tettünk egy 110mm-es csatornacsövet, amit fűrészlappal jó sűrűn bevagdostunk, majd ebbe tettük a woma tömlőt, és ráadtuk a nyomást. Nekünk is leesett az állunk mikor közel egy óra alatt 12m mélységbe tudtunk lefúrni. A kút ma is üzemel és ragyogó tiszta vizet ad.

Következő próbánk egy tégla elvágása volt. Egy szűkítőt esztergáltunk a tömlő elejére, amin keresztül valami hihetetlen nagy nyomással jött a víz. Egyedül fogtam a tömlőt, de igen csak neki kellette feszülni, hogy hanyatt ne lökjön. A vágás nem lett valami szép, de a célját elérte a kísérlet. A B30-as tégla rommá tört pár másodperc alatt.

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top