Spirálos csőtisztítás:

A spirálos csőtisztítás mechanikus duguláselhárítási eszköz, 8, 10, 16, 22, 32mm átmérőjű spirállal végezzük. Minden méretű spirálra más fajta és más méretű, tisztítófejet lehet használni a megfelelő minőségű munkavégzés érdekében. Nem lehet ugyanazt a tisztítófejet használni a kézmosónál, mint mondjuk a mosogató duguláselhárításakor. Minden tisztítófejnek meg van a maga rendeltetési helye. Nagyon fontos a tisztítandó szennyvízvezeték átmérője is, a csőtisztító spirál és a tisztítófej kiválasztásakor.

8-as spirál 32-es vezetékekig
10-es spirál 40-es vezetékekig
16-os spirál 63-as vezetékekig
22-as spirál 150-es vezetékekig
32-as spirál 300-as vezetékekig használható eredményesen.

A csatornatisztító spirálok különböző hosszúságúak, 2,3 m, 4,5 m és 5 m hosszúságban készülnek. Könnyen, mondhatni egyszerűen csatlakoztathatóak egymáshoz a kívánt hosszúságig, majd egy oldó kulcs segítségével egy pillanat alatt szétszedhető. A csőtisztító spirál munkavégzés közben tökéletesen leveri a csővezeték oldalára rakódott szennyeződést, amit tisztítás után bő vízzel egyszerűen le lehet öblíteni. Ezt a folyamatot mindaddig kell megismételni míg elérjük a teljes tisztaságot.

A womás csatornatisztítás:

A womás csőtisztítás egy magasnyomású géppel történő munkafolyamat. Tisztítás során a szennyvízvezetéket teljes keresztmetszetben tisztítja tökéletesen tisztára. 100-300bar víznyomással akár vegyszer és forró víz segítségével tudjuk a munkát elvégezni. A magasnyomású tömlő végére egy tisztító fúvókát teszünk, melynek segítségével húzza be magát a csatornába. A fúvóka mérete, a rajta lévő furatok átmérője, valamint ezek fúrási szöge adja meg a gép munkaerejét. Főleg iszap és lágy hordalék eltávolítására alkalmas. Womás csatornatisztítást állatában külső szennyvíz és hordalékkal lerakódott csapadék rendszereknél alkalmazzuk, de előszeretettel használjuk a duguláselhárítás folyamán.

Kamerás csatornavizsgálat:

A kamerás csatornavizsgálat nagyon sok esetben segítségünkre van a visszatérő duguláselhárítási munkák esetén. Sok esetben tesz pontot az ügy végére mikor megtaláljuk a kameránk segítségével a visszatérő dugulások okát. Ez lehet akár egy belógó bekötés egy átfúródott betonvas, vagy bármi más. A kamerás csatornavizsgálatot 5 méretű kamerával tudjuk vizsgálni.

14 mm átmérőjű
16 mm átmérőjű
38 mm átmérőjű
50 mm átmérőjű
ipari önjáró csatornavizsgáló kamera

Az ipari csatornavizsgáló kamera már a földbe lefektetett szennyvíz és csapadék víz elvezető vezetékek lejtési szögét is képes megvizsgálni, pontos képet ad a kötések és illesztések állapotáról, amit a végén jegyzőkönyvvel és lejtési grafikonnal támaszt alá, amit a helyszínen nyomtatunk ki és adunk át a megrendelőnek.

Nyomvonal meghatározás:

Nyomvonalkereső berendezésünk sok esetben van segítségünkre a duguláselhárítás területén. A szennyvízvezeték, de az ivóvízvezeték felkutatásakor is hasznos segítség lehet. Munkavégzésünk alkalmával fel tudjuk vele deríteni a vezetékek nyomvonalát, de a jelgenerátor segítségével ki tudjuk mérni a hiba, pontos helyét is. Vizsgálatunk alkalmával egy jelet adunk az érintett vezetékre majd ezt a jelet követve haladunk a hiba irányába.

A fenti gépek nélkül ma már elképzelhetetlen a duguláselhárítás.