avada-plumber@2x

A mosogató dugulásának megszüntetése

Miért is dugul el egy mosogató?

A mosogató dugulásának több oka is lehet! Leg főbb oka a hideg vizes mosogatás és a túlzottan sok mosogatószer adagolás. Sajnos ez nem minden, ami a dugulást okozhatja. Sok esetben a lakás elrendezése miatt a mosogató szennyvíz elvezető csöve túl hosszúra sikerül, sok esetben akár 10-15 méternél is hosszabb a vezeték, de találkoztam már 35 méter hosszú szakasszal is. A hosszú vezetékben sok ideje van a szennyeződésnek és a zsírnak és a mosogató illetve a súrolószernek kirakódni a vezeték oldalára. Ezután már hamar megy a dugulás kialakulása.

konyhai dugulás

Arról nem is beszélve, ha a mosogató szennyvíz vezetékére még rá van kötve egy mosogató gép. A mosogató gép köztudott, hogy energiatakarékos és kevés vízzel mosogat. A sok zsíros szennyeződést kevés vízzel leöblíti és a sűrű szennyeződés akár egy-két hónap alatt képes dugulást okozni.

mosogató dugulása

A mosogató bekötése lehetőleg legyen minél rövidebb, a lehető legrövidebb úton kell bekötni a fővezetékbe. Nem szabad elhinni, hogy nagy nyomással nyomja a szennyeződést és még ki is pucolja a vezetéket, sajnos ez nem így működik!

Fontos tudni, hogy a mosogató szennyvíz csöve legyen minden esetben pontosan méretezve, kellő lejtéssel elvezetve. Ne legyen túlságosan szűk a keresztmetszete, de ne legyen túlzottan nagyméretűre, méretezve sem! Mind két eset magában hordozza a dugulás kialakulásának veszélyét. A vékony vezeték hamar eldugul. A túlméretezett mosogató vezetékben, mivel nincs elég magas vízoszlop, könnyen kihűl a szennyvíz. A hideg víz segíti kirakódni a mosogatóból érkező szennyeződést a csővezeték falára. A szennyeződés folyamatosan rakódik és ez a megoldás is duguláshoz vezet egy idő után.

A túlméretezett vezeték másik hátulütője, hogy a mosogató irányából nem tisztítható megfelelően, vagy csak nagyon nehezen tisztítható.

Gondolja végig! A mosogató kiállás jó esetben 50mm átmérőjű cső, (ez a méret pont megfelelő) ezen a nyíláson keresztül esélyünk sincs egy hatékony tisztítófejet beengedni a túlméretezett, némely esetben 110mm átmérőjű cső tisztításához!

Weblapomon sok hasznos segítséget és információt talál a mosogató duguláselhárítás házi lehetőségére.

Amennyiben mégsem sikerül a dugulást házi eszközökkel véglegesen elhárítani hívjon minket bizalommal a nap bármely időszakában.

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top