Weboldalamon sokszor szót ejtettünk már a különböző duguláselhárító szerek használatáról, ám most nem erről lesz szó, hanem arról, hogy hogyan tároljuk ezeket a szereket helyesen és biztonságosan. Ha szeretne többet megtudni a témáról, maradjon velünk!

Még mielőtt belekezdenénk a tárolással kapcsolatos hasznos tanácsokba, fontos megemlítenünk azt a tényt, melyet sajnos sokan nem tudnak, vagy figyelmen kívül hagynak, hogy ezek a duguláselhárító szerek veszélyes hulladéknak minősülnek és nem csak az egészségünkre veszélyesek, hanem a környezetünkre is, ezért ezeket minden esetben ezt figyelembe véve kell kezelnünk, használnunk!

  1. A duguláselhárító szereket, tisztítószereket mindig 5 és 30 fok között tartsd, száraz, fénytől védett helyen, és soha ne érje napfény, ugyanis a napfény és a meleg levegő nem várt kémiai reakciót indíthat el, melynek hatására akár erős mérgek is felszabadulhatnak!
  2. Vedd figyelembe, hogy van-e kisgyermek a lakásban, és annak megfelelően tartsd a vegyszereket! Manapság a vegyszerek sokszor színes flakonokban kaphatók, melyek felkelthetik a gyerekek figyelmét, ezért kisgyermekes családok esetén érdemes magas polcokra helyezni ezeket, vagy, ha mégis alacsonyan tartanánk, tegyük be kulccsal zárható szekrénybe, hogy a gyermekek még véletlenül se férjenek hozzá ezekhez a káros vegyi anyagokhoz! Amennyiben nem rendelkezünk ilyen kulcsos szekrénnyel, vásároljunk gyerekzárat, mely manapság már igen könnyen beszerezhető!
  3. Állapítsd meg a vegyszer halmazállapotát, léteznek ugyanis folyékony, szilárd por és granulátum halmazállapotú tisztítószerek is. Vásárlásaink során essen a palackban lévő folyékony, vagy a granulátum formulára a választásunk, hiszen ezek könnyen visszazárhatóak!
  1. Folyékony, géles tisztítószerek használata közben figyeljünk oda mivel keverjük, illetve száraz helyen tartsuk őket, ugyanis más folyékony tisztítószerrel összekeveredve mérges gázok szabadulhatnak fel, melyek a környezetre és egészségünkre egyaránt veszélyesek!
  2. Figyeljünk a szeméttárolásra! Figyeljünk oda, hová tesszük a kiürült a vegyszeres flakonokat! Ezek minden esetben veszélyes hulladéknak minősülnek, és káros hatással lehetnek mások egészségére és környezetünkre. Ha kidobjuk őket, minden esetben zárjuk le a flakonokat, ha el akarjuk kerülni a heves kémiai reakció során keletkező mérges gázok felszabadulását!

Ezek lettek volna a mi tanácsaink a duguláselhárító szerek helyes és biztonságos tartásáról, és használatáról, kérünk mindenkit, hogy körültekintően bánjon ezekkel a veszélyes vegyszerekkel, és tárolja őket helyesen!

Duguláselhárításra lenne szüksége? Keressen bátran a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén, a nap 24 órájában rendelkezésre állunk, ünnepnapokon és hétvégén is, sőt, munkánkra minden esetben garanciát vállalunk! További cikkeket olvasna a témában? Kövessen minket a Facebook-on, ahol hetente megosztjuk legújabb cikkeinket és a vállalkozásunkat érő újdonságokat!