Weboldalamon sokszor szót ejtettünk már a különböző duguláselhárító szerek használatáról, ám most nem erről lesz szó, hanem arról, hogy hogyan tároljuk ezeket a szereket helyesen és biztonságosan. Ha szeretne többet megtudni a témáról, maradjon velünk!

Még mielőtt belekezdenénk a tárolással kapcsolatos hasznos tanácsokba, fontos megemlítenünk azt a tényt, melyet sajnos sokan nem tudnak, vagy figyelmen kívül hagynak, hogy ezek a duguláselhárító szerek veszélyes hulladéknak minősülnek és nem csak az egészségünkre veszélyesek, hanem a környezetünkre is, ezért ezeket minden esetben ezt figyelembe véve kell kezelnünk, használnunk!

  1. A duguláselhárító szereket, tisztítószereket mindig 5 és 30 fok között tartsd, száraz, fénytől védett helyen, és soha ne érje napfény, ugyanis a napfény és a meleg levegő nem várt kémiai reakciót indíthat el, melynek hatására akár erős mérgek is felszabadulhatnak!
  2. Vedd figyelembe, hogy van-e kisgyermek a lakásban, és annak megfelelően tartsd a vegyszereket! Manapság a vegyszerek sokszor színes flakonokban kaphatók, melyek felkelthetik a gyerekek figyelmét, ezért kisgyermekes családok esetén érdemes magas polcokra helyezni ezeket, vagy, ha mégis alacsonyan tartanánk, tegyük be kulccsal zárható szekrénybe, hogy a gyermekek még véletlenül se férjenek hozzá ezekhez a káros vegyi anyagokhoz! Amennyiben nem rendelkezünk ilyen kulcsos szekrénnyel, vásároljunk gyerekzárat, mely manapság már igen könnyen beszerezhető!
  3. Állapítsd meg a vegyszer halmazállapotát, léteznek ugyanis folyékony, szilárd por és granulátum halmazállapotú tisztítószerek is. Vásárlásaink során essen a palackban lévő folyékony, vagy a granulátum formulára a választásunk, hiszen ezek könnyen visszazárhatóak!
Tisztítószerek helyes tárolása
  1. Folyékony, géles tisztítószerek használata közben figyeljünk oda mivel keverjük, illetve száraz helyen tartsuk őket, ugyanis más folyékony tisztítószerrel összekeveredve mérges gázok szabadulhatnak fel, melyek a környezetre és egészségünkre egyaránt veszélyesek!
  2. Figyeljünk a szeméttárolásra! Figyeljünk oda, hová tesszük a kiürült a vegyszeres flakonokat! Ezek minden esetben veszélyes hulladéknak minősülnek, és káros hatással lehetnek mások egészségére és környezetünkre. Ha kidobjuk őket, minden esetben zárjuk le a flakonokat, ha el akarjuk kerülni a heves kémiai reakció során keletkező mérges gázok felszabadulását!

Ezek lettek volna a mi tanácsaink a duguláselhárító szerek helyes és biztonságos tartásáról, és használatáról, kérünk mindenkit, hogy körültekintően bánjon ezekkel a veszélyes vegyszerekkel, és tárolja őket helyesen!

Duguláselhárításra lenne szüksége? Keressen bátran a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén, a nap 24 órájában rendelkezésre állunk, ünnepnapokon és hétvégén is, sőt, munkánkra minden esetben garanciát vállalunk! További cikkeket olvasna a témában? Kövessen minket a Facebook-on, ahol hetente megosztjuk legújabb cikkeinket és a vállalkozásunkat érő újdonságokat!

További érdekes cikkek a duguláselhárításról