Több korábbi cikkünkben szót ejtettünk már azokról a csodaszerekről, melyek megkönnyíthetik minden háziasszony életét, és többnyire természetes összetevőket tartalmaznak, mint például az ecet, a víz és a konyhasó keveréke, vagy a szódabikarbóna, de eddig arra nem volt példa, hogy azokat a boltban kapható lefolyótisztító szereket vegyük górcső alá, melyek ügyfeleink kedvencei, ezért most úgy döntöttünk, hogy összeszedjük őket, és listába foglalva megosztjuk veletek:

  1. Domestos

Valószínűleg ez az a tisztítószer, amit senkinek sem kell bemutatni, hiszen hatalmas népszerűségnek örvend a fogyasztói társadalomban, és ügyfeleink körében is, nem csak az ügyes marketing húzásoknak, TV reklámoknak köszönhetően, hanem annak is, hogy valóban hatásosan birkózik meg a makacs szennyeződésekkel. Ez a szer direkt a konyhába és fürdőszobába lett kifejlesztve és erősen maró anyagokat tartalmaz, melyek veszélyesek a környezetre. Nátrium-hidroxid és nátrium-hipoklorit tartalma miatt nem szabad más tisztítószerekkel együtt alkalmazni, ugyanis ilyenkor mérgező gázok szabadulhatnak fel.

  1. Háztartási sósav

Sokan félnek a használatától, viszont ez egy olyan szer, amit mindenkinek ajánlott kipróbálni, hisz nem csak azt mondhatjuk el róla, hogy erősen maró vegyületeinek köszönhetően nagyon jól karban tarthatjuk vele lefolyónkat, hanem azt is, hogy szó szerint fillérekért hozzá lehet jutni. Az emberek többsége úgy vélekedik erről a csodaszerről, hogy nagy mértékben károsítja a környezetet, ám az igazság az, hogy semmivel sem károsabb, mint más, erre alkalmas szerek. Használata előtt érdemes azzal tisztában lennünk, hogy régi vízvezetékek duguláselhárításánál nem ajánlott ezzel próbálkozni, mert a szerves anyagok elpusztítása mellett erősen károsíthatja a csöveket is. Alkalmazása közben kötelező a gumikesztyű használata és a szellőztetés!

  1. Tiret

A Tiret a Domestoshoz hasonlóan nátrium-hidroxidot és nátrium-hipokloritot tartalmaz, aminek köszönhetően gyorsan és kíméletlenül bánik el a szerves anyagok okozta dugulásokkal, például lerakódott szappan, hajszálak, ételmaradékok, stb. Ezt a szert is tilos összekeverni más tisztítószerekkel a mérgező klórgáz képződés miatt!

  1. Mr. Muscle

A Mr. Muscle lefolyótisztító nem csak erős baktériumölő, hanem mind a szerves, mind a szervetlen anyagokat is feloldja, például a vízkövet, így ügyfeleink körében nagyon népszerűnek bizonyul. Ha arra lennél figyelmes, hogy a lefolyónak/WC-nek kellemetlen illata van, akkor biztos lehetsz benne, hogy Mr. Muscle segíteni fog a problémádon!

  1. Búvár lefolyótisztító

Ez a lefolyótisztító az előbbikkel ellentétben nem folyékony állagú, hanem granulátum. Ennek a használata is pofon egyszerű, ugyanis csak bele kell szórni a lefolyóba és vizet kell önteni rá. A vegyszer garantáltan megteszi a hatását, de nem árt vele vigyázni, nagyon erős, akár a bőrünket is lemarhatja, ezért a gumikesztyű használata és a szellőztetés ennek alkalmazása közben is erősen ajánlott!

  1. HG

Ez a folyékony lefolyótisztító is nagyon erős, és hatásos, ha a dugulás megelőzéséről van szó, viszont ez úgy teszi a dolgát, hogy közben egyáltalán nincs lefolyókárosító hatása.

  1. Szi-Ti

Ez a régi, magyar kedvenc is felkerült a listánkra, hisz ez is kitűnően végzi a dolgát, filléres trükk a dugulás megelőzéséhez. Kiszerelése, állaga és használata megegyezik a Búvár lefolyótisztítóéval.

  1. Cillit Bang

A Cillit Bang univerzális felület- és lefolyótisztító is rákerült erre a listára sokoldalúsága miatt. Ezt a folyadékot nem csak a dugulás megelőzésére használhatod, hanem felületek tisztítására is a konyhában, fürdőszobában. A Cillit Bang nem csak a szerves anyagokat oldja, hanem a szervetleneket is, így bátran alkalmazhatod vízkőoldóként a csapon, vagy a falon a fürdőben.

Ez lett volna tehát a mi ügyfeleink kedvenc lefolyótisztítójának 8-as listája. Amennyiben mégis szakmai segítségre lenne szüksége, ne feledje, hogy engem és csapatomat 0-24 elér a +3620/318-1614-es telefonszámon, vagy a Facebook-on Duguláselhárítás Ügyelet, Magyar Endre Duguláselhárító felhasználónéven!