avada-plumber@2x

A 8 legerősebb boltban kapható lefolyótisztító

Több korábbi cikkünkben szót ejtettünk már azokról a csodaszerekről, melyek megkönnyíthetik minden háziasszony életét, és többnyire természetes összetevőket tartalmaznak, mint például az ecet, a víz és a konyhasó keveréke, vagy a szódabikarbóna, de eddig arra nem volt példa, hogy azokat a boltban kapható lefolyótisztító szereket vegyük górcső alá, melyek ügyfeleink kedvencei, ezért most úgy döntöttünk, hogy összeszedjük őket, és listába foglalva megosztjuk veletek:

  1. Domestos

Valószínűleg ez az a tisztítószer, amit senkinek sem kell bemutatni, hiszen hatalmas népszerűségnek örvend a fogyasztói társadalomban, és ügyfeleink körében is, nem csak az ügyes marketing húzásoknak, TV reklámoknak köszönhetően, hanem annak is, hogy valóban hatásosan birkózik meg a makacs szennyeződésekkel. Ez a szer direkt a konyhába és fürdőszobába lett kifejlesztve és erősen maró anyagokat tartalmaz, melyek veszélyesek a környezetre. Nátrium-hidroxid és nátrium-hipoklorit tartalma miatt nem szabad más tisztítószerekkel együtt alkalmazni, ugyanis ilyenkor mérgező gázok szabadulhatnak fel.

  1. Háztartási sósav

Sokan félnek a használatától, viszont ez egy olyan szer, amit mindenkinek ajánlott kipróbálni, hisz nem csak azt mondhatjuk el róla, hogy erősen maró vegyületeinek köszönhetően nagyon jól karban tarthatjuk vele lefolyónkat, hanem azt is, hogy szó szerint fillérekért hozzá lehet jutni. Az emberek többsége úgy vélekedik erről a csodaszerről, hogy nagy mértékben károsítja a környezetet, ám az igazság az, hogy semmivel sem károsabb, mint más, erre alkalmas szerek. Használata előtt érdemes azzal tisztában lennünk, hogy régi vízvezetékek duguláselhárításánál nem ajánlott ezzel próbálkozni, mert a szerves anyagok elpusztítása mellett erősen károsíthatja a csöveket is. Alkalmazása közben kötelező a gumikesztyű használata és a szellőztetés!

  1. Tiret

A Tiret a Domestoshoz hasonlóan nátrium-hidroxidot és nátrium-hipokloritot tartalmaz, aminek köszönhetően gyorsan és kíméletlenül bánik el a szerves anyagok okozta dugulásokkal, például lerakódott szappan, hajszálak, ételmaradékok, stb. Ezt a szert is tilos összekeverni más tisztítószerekkel a mérgező klórgáz képződés miatt!

  1. Mr. Muscle

A Mr. Muscle lefolyótisztító nem csak erős baktériumölő, hanem mind a szerves, mind a szervetlen anyagokat is feloldja, például a vízkövet, így ügyfeleink körében nagyon népszerűnek bizonyul. Ha arra lennél figyelmes, hogy a lefolyónak/WC-nek kellemetlen illata van, akkor biztos lehetsz benne, hogy Mr. Muscle segíteni fog a problémádon!

  1. Búvár lefolyótisztító

Ez a lefolyótisztító az előbbikkel ellentétben nem folyékony állagú, hanem granulátum. Ennek a használata is pofon egyszerű, ugyanis csak bele kell szórni a lefolyóba és vizet kell önteni rá. A vegyszer garantáltan megteszi a hatását, de nem árt vele vigyázni, nagyon erős, akár a bőrünket is lemarhatja, ezért a gumikesztyű használata és a szellőztetés ennek alkalmazása közben is erősen ajánlott!

  1. HG

Ez a folyékony lefolyótisztító is nagyon erős, és hatásos, ha a dugulás megelőzéséről van szó, viszont ez úgy teszi a dolgát, hogy közben egyáltalán nincs lefolyókárosító hatása.

  1. Szi-Ti

Ez a régi, magyar kedvenc is felkerült a listánkra, hisz ez is kitűnően végzi a dolgát, filléres trükk a dugulás megelőzéséhez. Kiszerelése, állaga és használata megegyezik a Búvár lefolyótisztítóéval.

  1. Cillit Bang

A Cillit Bang univerzális felület- és lefolyótisztító is rákerült erre a listára sokoldalúsága miatt. Ezt a folyadékot nem csak a dugulás megelőzésére használhatod, hanem felületek tisztítására is a konyhában, fürdőszobában. A Cillit Bang nem csak a szerves anyagokat oldja, hanem a szervetleneket is, így bátran alkalmazhatod vízkőoldóként a csapon, vagy a falon a fürdőben.

Ez lett volna tehát a mi ügyfeleink kedvenc lefolyótisztítójának 8-as listája. Amennyiben mégis szakmai segítségre lenne szüksége, ne feledje, hogy engem és csapatomat 0-24 elér a +3620/318-1614-es telefonszámon, vagy a Facebook-on Duguláselhárítás Ügyelet, Magyar Endre Duguláselhárító felhasználónéven!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top