A szennyvíz átemelő szivattyú egy olyan eszköz, aminél legalább fél évente ajánlott a karbantartás. Ha ez a folyamat rendszeresen el van végezve, rengeteg pénzt megspórolhatunk vele, hiszen sokkal olcsóbb egy tisztítás, és egy zsírtalanítás, mintha egy nagyobb dugulás során esetlegesen alkatrészt kell cserélni az eszközben. Nem is gondolná az ember, viszont átemelő szivattyúnk folyamatos, hibátlan működéséért mi magunk is sokat tehetünk, ezzel megnövelve élettartamát.

átemelő szivattyú karbantartás előtt

Lássuk, mikre érdemes odafigyelni:

  • Amennyire csak lehetséges kerüljük a zsír lerakódását, ezzel is minimálisra csökkentve a meghibásodás kialakulásának esélyét, például ne öntsük bele a használt olajat a WC-be, lefolyóba, ne dobjunk bele ételmaradékot, mert ezek nem oldódnak vízben, és lerakódnak! Ennek elkerülése érdekében, ha mégis belekerült valamilyen olajos anyag, házilag lehet próbálkozni zsíroldó szerek használatával, bő forró víz kíséretében.

  • Ne dobáljunk idegen dolgokat a WC-be! Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a WC illatosító nem került-e bele véletlenül a toalettbe!

  • A karbantartást mindenképp bízzuk hozzáértő szakemberre, semmiképp se mi magunk akarjuk ezt a műveletet elvégezni, hiszen a szakemberek néhány egyszerű lépésben megoldják a karbantartást, vagy, ha szükséges szervizelést.

A karbantartás folyamata:

  1. A duguláselhárító szakember először az átemelő aknát takarítja ki.

  1. Második lépésben elvégzi a szennyvízszivattyú tisztítását, majd átvizsgálja, mi okozhatja a problémát, ami miatt nem működik megfelelően a készülék,

  1. ezután zsírtalanítja a gumikábelt, és az úszókapcsolót:

A zsírtalanítás nagyon fontos része a karbantartásnak, valamint egy olyan lépés, amelyet, ha házi praktikákkal próbálunk megoldani, azzal nagyobb kárt okozhatunk rendszerünkben, mint hasznot. A házi praktikák ebben az esetben csak egyetlen egy helyzetben lehetnek hatásosak, mégpedig akkor, amikor csak a szifon van eldugulva. A szifont mi magunk is ellenőrizhetjük, és házi praktikákat bevetve mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy megfelelő állapotban legyen. Abban az esetben, ha azt észleljük, hogy a szivattyú is eldugult, akkor mindenképpen szakszerűen kell eljárni, amelyet csak egy szakember tud elvégezni!

  1. végezetül pedig beállítja a kapcsolót, hogy üzemképes legyen, és folyamatosan működjön.

Ha mi, szakemberek karbantartás során meghibásodást észlelünk, a zsírtalanítást és a karbantartást azonnal elvégezzük, ezzel további károktól óvva a készüléket.

átemelő szivattyú karbantartás után

Mi történhet, ha nem dugulás okozza az átemelő szivattyú elromlását?

Sajnos előfordulhat olyan is, hogy a meghibásodást nem dugulás okozza, hanem a rágcsálókkal gyűlik meg a bajunk, hiszen a patkányok a feszültség alatt lévő kábeleket is átrághatják.

Mi történik, ha a zsírlerakódás mellett az iszappal is szembe kell szállni?

A duguláselhárító szakemberek erre a problémára is fel vannak készülve, és rendkívül gyorsan és hatékonyan tudják eltüntetni a zsírlerakódás mellett az iszaplerakódásokat is, olyan tisztítógépek segítségével, amelyek állítható víznyomással működnek. Ez a megoldás általában nagyon hatékony, viszont előfordulhat olyan eset is, amikor kemény, szilárd anyagot kell a vezetékből eltávolítani. Ilyenkor a mesteremberek cserélhető fejeket alkalmaznak, vetnek be duguláselhárítás során, amelyet a dugulás mértékétől és helyétől függően találnak alkalmasnak. Ha komolyabb dugulással van dolguk, akkor a szippantó autót is bevetik.

Ne feledjék, engem és csapatomat szennyvíz átemelő szivattyú dugulásánál is bátran hívhatnak a nap 24 órájában a 0620/318-1614-es telefonszámon, vagy írhatnak e-mailt a dugulaselharitass@gmail.com e-mail címre, mi pedig egy rövid egyeztetés után kiszállunk, és garanciával vállaljuk a dugulás elhárítását! Látogassák meg weboldalaimat, ahol naprakész információkat találnak a témával kapcsolatban, valamint a további szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Weboldalamon a kiszállási területek is elérhetőek, így bármikor megtekinthető, hogy mely területeken végzünk duguláselhárítást. Végül, de nem utolsósorban, kövessenek instagramon a dugulaselharitas_budapest felhasználóneven!