Lefolyó szifon használatával csökkenthetjük a dugulások kialakulását, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk, ezért mai cikkünkben megosztjuk veletek, hogy melyik szifon a legjobb, melyiket érdemes beszerezni a későbbi problémák elkerülése érdekében.

A ma kapható szifonok túlnyomó része műanyagból készül, ami hasznos is, ugyanis hétköznapi felesleges fémből készültet választani, háztartásunkban nem alkalmazunk olyan erős savakat és vegyszereket, melyek kárt tehetnének a műanyag szifonokban.

Manapság a lefolyó szifonok nagyon könnyen és olcsón beszerezhetőek, beszerelésük sem igényel különleges szaktudást. A feladat beszereléskor csupán annyi, hogy a megfelelő helyre dugjuk a csöveket, a megfelelő helyre rakjuk a tömítéseket, és meghúzzunk pár csavart. Ha ezeket a lépéseket szakszerűen végezzük el, szifonunk masszívan fog állni, nagyobb mennyiségű vizet is képes lesz átengedni szivárgás nélkül.

Melyiket válaszd?

Lefolyó szifon vásárláskor ne az ár legyen a döntő szempont, érdemes minőségi darabot választani. Fontos tényező az is, hogy a lakás mely részére szánjuk a szifont, ugyanis nem mindegy, hogy konyháról, vagy fürdőszobáról van szó. Míg a fürdőszobába elegendő egy kisebb szifon, addig a gyakrabban használt konyhába érdemes egy nagyobbat választani, mely tökéletesen ellátja a funkcióját akkor is, ha véletlenül konyhai maradék, zsiradék kerül bele.

Fontos a szifon átmérője is, hiszen a szűkös átmérőjű szifonba könnyen beletapadhatnak a különböző ételmaradékok, melyek csökkentik a cső keresztmetszetét és ezzel fokozzák a dugulás veszélyét.

Lefolyó szifon: melyik a legjobb?

A szifon kiválasztásának másik releváns szempontja, hogy könnyen tisztítható legyen egy olyan személy számára is, aki nincs otthon a vízvezeték szerelésben. Vásárlás előtt tehát meg kell bizonyosodni róla, hogy az általunk vásárolt szifon szerszámok nélkül is könnyen szétszedhető.

A szétszedhetőség azért is nélkülözhetetlen, ugyanis egy 5-10 percet igénylő tisztítással súlyos dugulásokat előzhetünk meg, ráadásul a szifon segítségével hozzáférhetünk a csővezeték további részéhez is.

Reméljük hasznos volt ez a cikkünk is és segítségünkkel mindenki megtalálja a számára tökéletes szifont, melynek beszerelésével elkerüli a pénztárcát terhelő dugulásokat.

Megtörtént a baj? Itt már csak egy igazi szakember segíthet? Ne féljen, mi segítő kezet nyújtunk és elhárítjuk a legmakacsabb dugulásokat is az év minden napján! Elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolat menüpont alatt!

Szeretnél értesülni állásajánlatainkról és új cikkeinkről is? Kövesd Facebook oldalunkat, ahol elolvashatod hetente megjelenő cikkeinket és értesülhetsz a vállalkozásunkat érintő hírekről is!

További érdekes cikkek a duguláselhárításról