avada-plumber@2x

Csatorna lejtés mérés, csatorna vizsgálat önjáró kamerával

Csatorna lejtés mérés, csatorna vizsgálat önjáró kamerával

Amikor egy új csatorna elkészül, az építés befejeztével még nem lehet használni a vezetéket, amíg a csatorna lejtése nincs leellenőrizve. A csatornát nyomáspróbának kell alávetni, illetve meg kell mérni a lejtését. A csatorna lejtés mérését csak az erre a célra kifejlesztett, úgynevezett önjáró kamerával lehet elvégezni.

Önjáró csatornakamerával 160 mm csőátmérőtől tudunk mérni akár 2000 mm-ig. Az önjáró kamerák úgy működnek, hogy a négykerekű kamerában van egy inga, amennyiben a kameratest előre billen, akkor az inga előre felé lendül a központi egységnek az adott mínuszos értéket mutatja, tehát lejt a csatorna. Ha a kamera test eleje felfelé áll, akkor az inga hátra felé lendül, a központi egységnek az adott plusszos értéket mutatja, tehát a csatorna emelkedik, vagy épp a lejtése nem megfelelő. A kamera az inga által közölt jel segítségével egy grafikonra kinyomtatja az adott szakasz lejtési grafikonját, amin az adott szakasz lejtése százalékban látható, valamint egy jegyzőkönyvet, amin látszik:

– csatorna lejtése, vagy emelkedése ezrelékben, illetve milliméterben

– adott szakasz számozása, pl.: SZ1-0-1 (Ez egy szennyvíz csatorna szakasz számozás)

– szakaszon belüli aknaszámok, pl.: SZ14-SZ15 (14-es aknáról megyünk a 15-re)

– a megrendelő neve

– hol végeztük a vizsgálatot (vizsgálat címe)

– ki végezte a vizsgálatot

csatorna átmérő milliméterben pl: 200 mm

– csatorna anyaga: kgpvc, beton, vas, eternit egyéb

Csatorna lejtés mérésekor nem csak a lejtést vizsgáljuk! Ilyenkor a belső állapot is vizsgálatára is nagy hangsúlyt fektetünk.

Fontos, hogy:

    • a tömítőgyűrű ne legyen kifordulva
    • a tokozás jól legyen összecsúsztatva
    • törés, repedés, benyomódás, kifehéredés ne legyen látható!
    • tisztított, vizsgálatra előkészített csatorna legyen

A tisztítás nagyon fontos, ugyanis az önjáró kamerának a pontos méréshez tiszta felületre van szüksége!

Amikor a vizsgálatot befejeztük a videofelvételt DVD, vagy pendrive adathordozón, a jegyzőkönyvvel és a lejtési diagrammal együtt kinyomtatva átadjuk a megrendelőnek, aki azt a megfelelő személynek továbbítja. Az illetékes azt kielemezi, és meghozza a döntést. A csatorna megfelel vagy javítani kell.

Amennyiben önjáró kamerás csatorna lejtésmérésre van szüksége, hívjon bizalommal a +3670/7444-444-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt a [email protected] e-mail címre! Állunk rendelkezésére!

Csatorna lejtés mérés, csatorna vizsgálat önjáró kamerával2

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top