avada-plumber@2x

Duguláselhárítás és kamerás csatornavizsgálat extrém esetekben…

Duguláselhárítás és kamerás csatornavizsgálat extrém esetekben, amikor a józan ész, nem ismer határokat! Duguláselhárító csőgörény, beszorult vagy beszakadt a csatornába!
A minap duguláselhárítás és csatornakamerázás miatt keresett fel egy közös képviselet. A kérésük az volt, hogy vizsgáljuk meg a szennyvíz-vezetéket kamerás csatornavizsgáló berendezéssel, mert mostanában mióta kialakítottak egy új illemhelyet és bekötötték az ivóvizet megnőtt a WC dugulások száma! Arra gondoltak, hogy földmunka közben talán megsérült a szennyvízvezeték, vagy netán a fák gyökérzete nőtt bele a szenny-vízvezetékbe, esetleg meg mozdult a vezeték és így kontrás lett, ezért van szükség ilyen sűrűn duguláselhárításra.
A vizsgálathoz bevittük a felszereléseket, majd levettük a WC csészét, amikor azonnal minden kérdésre választ kaptunk, és nem is volt szükség a kamerás csatornavizsgálatra! Bevallom azt hittem eddig, hogy már mindent láttam, amit el lehet rontani, de ilyen kókler munkát ritkán fedezünk fel!
A hiba itt látható:

duguláselhárítás extrém esetben

A képen jól látszik, hogy a „SZAKEMBEREK”, már amennyire lehet használni ezt a kifejezést, a csatornavezetéken keresztül vezették be az épületbe az ivóvizet és ez a cső okozta a dugulást. Feltételezem, hogy a csatorna lefektetése és a burkolat lebetonozása után jöttek rá, hogy a vízvezeték kiépítése kimaradt, a WC így nem fog üzemelni. A vízvezetéket a csatornavezetéken keresztül befűzték az épületbe, majd kifúrták a csatorna oldalát és rákötötték a WC tartályra. Csoda, hogy nem minden nap volt duguláselhárítás! A csatornát minden esetre meg vizsgáltuk kamerás csatorna vizsgáló berendezéssel, több hibát azonban nem észleltünk. Az ivóvizet átkötöttük, falban vésve a megfelelő kialakítást elvégeztük, azóta minden rendben működik az intézményben!

A következő nagy hiba, amikor a duguláselhárítást végző személy kókányol és a felszerelését a következő képen próbálja meg feltuningolni:

javítás

Kisméretű, 16mm-es spirált összeillesztette a 22mm-es spirál tisztító fejjel, amivel a konyhai vezetékben próbáltak duguláselhárítást végezni. Az eszköz beleszakadt a csatornavezetékbe. Nagyon nehezen tudtuk kiszedni a csatornából bontás nélkül! A beszakadt duguláselhárító spirál közismertebb nevén a csőgörény kiszabadítása nem egyszerű feladat. Egy speciális szerszám segítségével sem egyszerű feladat, nagy szakmai tapasztalatot igényel, ha nem akarunk nagyobb kárt csinálni! A beszorult csőgörény kiszabadításánál fontos a megfelelő eszközhasználat!

Ha bajban van, csak szóljon!

Bajba került a duguláselhárítás házilag megoldás közben?

Ne legyen rá gondja, jön Endre megoldja!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top