Mikor alkalmazzuk és mikor alkalmazható a csatorna bélelés!

A szennyvíz csatornabélelést csak olyan esetekben alkalmazzuk, ha a bélelendő szennyvízvezeték már a feladatát nem tudja ellátni a sérülései miatt, de a lejtése még megfelelő! Kontrás, rossz lejtésű szennyvízvezetéket bélelni nem érdemes, hiszen ez a félmegoldás csak további folyamatos dugulásokhoz vezet! Csatorna bélelésnél csak vízzáró szennyvízvezetéket alkalmazunk annak érdekében, hogy a felújított csatorna minden szempontból nem csak felújítást nyerjen statikailag és az élettartama hosszú legyen.

Csatorna bélelés folyamata!

A régi belelendő szennyvízcsatorna tökéletes tisztítása! Szükség esetén a fagyökérzet eltávolítása. Kamerás csatornavizsgálattal ellenőrizzük az adott csatorna szakasz bélelhetőségét, valamint a lejtési szöget annak érdekében, hogy ne legyen több probléma az adott szakaszon! Munkaárok kialakítása, minden kanyar és ív előtt, hogy a béléscsövet be tudjuk helyezni a régi szennyvízcsőbe.

A csatornát bélelni csak az egyenes szakaszokon lehet, így minden irányváltoztatásnál munkaárok kialakítása szükséges!

Csatorna kibélelése után a csővégeket fixáljuk le, majd a két cső közötti rést töltjük ki a csatorna béléscső fixálása érdekében kötőanyag beinjektálásával, valamint a terhelés igénybevétel átvétele miatt.

A csatorna bélelésnél csak és kizárólag tökéletes állapotú és anyagú béléscsövet alkalmazunk, mely korrózióálló, könnyen beépíthető és hosszú élettartamú anyagok. A tökéletesen bélelt szennyvízcsatorna olyan, mint egy újonnan épített vezeték, de csak ha hozzáértő szakember végzi a munkát. Hívjon bizalommal, készséggel állok rendelkezésére, árajánlatot szemrevételezés alapján tudok adni!