A különböző anyaggal és átmérővel rendelkező csatornacsövek alkalmazásuk és üzemeltetésük során több külső és belső környezeti hatásnak vannak kitéve, melyek rongálhatják őket. Ilyen tényezők lehetnek a különböző nyomvonalkeresés közben felmerülő bontások, szulfidképződés, fák gyökereinek benövése.

Amennyiben a csatornához nehezen lehet hozzáférni, illetve többszörösen visszatérő dugulással találkozunk, akkor minden esetben a kamerás csatornavizsgálatot szoktuk javasolni, melynek segítségével bontás nélkül, belülről megvizsgálhatóak a csövek, így pontos képet kapunk arról, hogy milyen hibával állunk szemben.

Csatorna kamerákból többféle modellel találkozhatunk a piacon. A legnagyobb különbség a készülékek között abban rejlik, hogy mi a legkisebb és mi a legnagyobb csőátmérő, amivel dolgozunk. Felhasználási terület szerint megkülönböztethetünk zoom-, betolószáras-, vagy önjáró kamerákat is.

A csatornakamerázási munkánk során minden esetben olyan készüléket választunk, melynek segítségével tökéletesen megtudjuk határozni, hogy hol és mi okozza a dugulást.

A legújabb Rico csatornavizsgáló készülékünk lehetőséget nyújt a belső állapotfelméréshez, 50-600 mm átmérőjű, bármilyen anyagú, maximum 120m hosszúságú csatornaszakasz megbontás nélküli vizsgálatához.

Kamerás csatornavizsgálat a legkorszerűbb gépek segítségével

Csatornakamerával végezhető vizsgálatok:

  • általános állapotfelmérés
  • hibahely pontos meghatározása
  • tisztító aknák feltárása
  • bekötések feltárása és vizsgálata
  • új csatorna üzembehelyezése
  • csatorna lejtési viszonyok regisztrálása
  • exfiltráció, infiltráció megállapítása
  • gyökérképződések vizsgálata
  • betonkorrózió megállapítása

A kamerás csatornavizsgálat során a csatornaszakaszról színes felvétel készül, melyről megállapítható a csatorna elhelyezkedése és átmérője is.

Csatornakamerázás előtt minden esetben tisztítás szükséges!

Segítségre lenne szükséged? Keress fel engem és csapatomat akár ünnepnapokon is, hiszen mi a legkorszerűbb géppark segítségével tárjuk fel a hibát és hárítjuk el a legmakacsabb dugulásokat is! Elérhetőségünket a kapcsolat menüpont alatt találod!

 

Fontos! A kamerás csatornavizsgálatról felvételt csak abban az esetben készítünk és őrizzük meg, amennyiben Önnek szüksége van rá! Kérjük igényét előre jelezze! Utólag nem áll módunkban elvégezni a felvétel elkészítését, csak abban az esetben, ha Ön újra megrendeli a szolgáltatást!

További érdekes cikkek a duguláselhárításról