avada-plumber@2x

Kamerás csatornavizsgálat a legkorszerűbb gépek segítségével

A különböző anyaggal és átmérővel rendelkező csatornacsövek alkalmazásuk és üzemeltetésük során több külső és belső környezeti hatásnak vannak kitéve, melyek rongálhatják őket. Ilyen tényezők lehetnek a különböző nyomvonalkeresés közben felmerülő bontások, szulfidképződés, fák gyökereinek benövése.

Amennyiben a csatornához nehezen lehet hozzáférni, illetve többszörösen visszatérő dugulással találkozunk, akkor minden esetben a kamerás csatornavizsgálatot szoktuk javasolni, melynek segítségével bontás nélkül, belülről megvizsgálhatóak a csövek, így pontos képet kapunk arról, hogy milyen hibával állunk szemben.

Csatorna kamerákból többféle modellel találkozhatunk a piacon. A legnagyobb különbség a készülékek között abban rejlik, hogy mi a legkisebb és mi a legnagyobb csőátmérő, amivel dolgozunk. Felhasználási terület szerint megkülönböztethetünk zoom-, betolószáras-, vagy önjáró kamerákat is.

A csatornakamerázási munkánk során minden esetben olyan készüléket választunk, melynek segítségével tökéletesen megtudjuk határozni, hogy hol és mi okozza a dugulást.

A legújabb Rico csatornavizsgáló készülékünk lehetőséget nyújt a belső állapotfelméréshez, 50-600 mm átmérőjű, bármilyen anyagú, maximum 120m hosszúságú csatornaszakasz megbontás nélküli vizsgálatához.

Kamerás csatornavizsgálat a legkorszerűbb gépek segítségével

Csatornakamerával végezhető vizsgálatok:

  • általános állapotfelmérés
  • hibahely pontos meghatározása
  • tisztító aknák feltárása
  • bekötések feltárása és vizsgálata
  • új csatorna üzembehelyezése
  • csatorna lejtési viszonyok regisztrálása
  • exfiltráció, infiltráció megállapítása
  • gyökérképződések vizsgálata
  • betonkorrózió megállapítása

A kamerás csatornavizsgálat során a csatornaszakaszról színes felvétel készül, melyről megállapítható a csatorna elhelyezkedése és átmérője is.

Csatornakamerázás előtt minden esetben tisztítás szükséges!

Segítségre lenne szükséged? Keress fel engem és csapatomat akár ünnepnapokon is, hiszen mi a legkorszerűbb géppark segítségével tárjuk fel a hibát és hárítjuk el a legmakacsabb dugulásokat is! Elérhetőségünket a kapcsolat menüpont alatt találod!

 

Fontos! A kamerás csatornavizsgálatról felvételt csak abban az esetben készítünk és őrizzük meg, amennyiben Önnek szüksége van rá! Kérjük igényét előre jelezze! Utólag nem áll módunkban elvégezni a felvétel elkészítését, csak abban az esetben, ha Ön újra megrendeli a szolgáltatást!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top