A dugulások elhárítása alkalmával sokakban felmerül az a kérdés, vajon fedezi-e a biztosító a dugulás során bekövetkezett káreseményt. Ekkor először azt a témát szükséges körbejárni, hogy a megkötött lakásbiztosítási szerződésben a dugulás szerepel-e, mint biztosítási esemény. Ha igen, akkor a biztosítási szolgáltatás elszámoltatható. Amennyiben viszont nem,  akkor érdemes szerződésbe foglalnunk a dugulás okozta károkat, mint biztosítási eseményt.

Azt is kiemelten fontos megvizsgálnunk, hogy a biztosítási szerződésünk tartalmazza-e külön dugulást, mint káresemény, ugyanis, ha nem, akkor a biztosító nem fedezi a dugulás okozta károk költségeit. A dugulás miatt bekövetkezett veszteségeket, csőtörést, csőrepedést a biztosító csak és kizárólag akkor fedezi, ha a biztosítás tartalmazza a vízkár megtérítését is. Továbbá az is fontos tudnivaló, hogy a káreseményre kifizethető összeg mértéke és a gyakorisága is limitálva van.

Fizethet a biztosító?

Mikor van probléma?

Sajnálatos módon nem csak kis dugulások következhetnek be a hétköznapokban, nem minden dugulás olyan könnyen elhárítható, mint a mosogató és a WC dugulása, előfordulnak olyanok is hogy a dugulás megszüntetéséhez a csővezetékek kicserélése szükséges, mely nem csak bontással, kosszal, hanem akár az alattunk lévő lakás beázásával is járhat, így a duguláselhárítás költsége akár több millió forint is lehet.

Ezért kiemelten fontos, hogy legyen egy kombinált lakásbiztosításunk, mely nem csak a duguláselhárítás költségét fedezi, hanem a csőcserét, a fertőtlenítést, és a felmerülő renoválás kiadásait is.

Mit a teendő a káresemény bekövetkeztekor?

A káresemény bekövetkeztekor fel kell vennünk a kapcsolatot a biztosítónkkal és dokumentációt (képet, videót) kell készítenünk az eseményről, hiszen ennek bemutatása rendkívül fontos lehet a későbbiekben!

Olyan szakemberre van szükséged, aki gyorsan, korszerű gépek segítségével, garanciával segít a dugulások elhárításában? Állunk rendelkezésedre a nap 24 órájában és segítünk a bajban! Elérhetőségeinket megtalálod a kapcsolat menüpont alatt!

Szeretnéd megelőzni a dugulást? A blog menüpont alatt számtalan hasznos cikkel találkozhatsz, melyek segíthetnek a hétköznapokban és a dugulás megelőzésében!

További érdekes cikkek a duguláselhárításról