avada-plumber@2x

Fizethet a biztosító?

A dugulások elhárítása alkalmával sokakban felmerül az a kérdés, vajon fedezi-e a biztosító a dugulás során bekövetkezett káreseményt. Ekkor először azt a témát szükséges körbejárni, hogy a megkötött lakásbiztosítási szerződésben a dugulás szerepel-e, mint biztosítási esemény. Ha igen, akkor a biztosítási szolgáltatás elszámoltatható. Amennyiben viszont nem,  akkor érdemes szerződésbe foglalnunk a dugulás okozta károkat, mint biztosítási eseményt.

Azt is kiemelten fontos megvizsgálnunk, hogy a biztosítási szerződésünk tartalmazza-e külön dugulást, mint káresemény, ugyanis, ha nem, akkor a biztosító nem fedezi a dugulás okozta károk költségeit. A dugulás miatt bekövetkezett veszteségeket, csőtörést, csőrepedést a biztosító csak és kizárólag akkor fedezi, ha a biztosítás tartalmazza a vízkár megtérítését is. Továbbá az is fontos tudnivaló, hogy a káreseményre kifizethető összeg mértéke és a gyakorisága is limitálva van.

Fizethet a biztosító?

Mikor van probléma?

Sajnálatos módon nem csak kis dugulások következhetnek be a hétköznapokban, nem minden dugulás olyan könnyen elhárítható, mint a mosogató és a WC dugulása, előfordulnak olyanok is hogy a dugulás megszüntetéséhez a csővezetékek kicserélése szükséges, mely nem csak bontással, kosszal, hanem akár az alattunk lévő lakás beázásával is járhat, így a duguláselhárítás költsége akár több millió forint is lehet.

Ezért kiemelten fontos, hogy legyen egy kombinált lakásbiztosításunk, mely nem csak a duguláselhárítás költségét fedezi, hanem a csőcserét, a fertőtlenítést, és a felmerülő renoválás kiadásait is.

Mit a teendő a káresemény bekövetkeztekor?

A káresemény bekövetkeztekor fel kell vennünk a kapcsolatot a biztosítónkkal és dokumentációt (képet, videót) kell készítenünk az eseményről, hiszen ennek bemutatása rendkívül fontos lehet a későbbiekben!

Olyan szakemberre van szükséged, aki gyorsan, korszerű gépek segítségével, garanciával segít a dugulások elhárításában? Állunk rendelkezésedre a nap 24 órájában és segítünk a bajban! Elérhetőségeinket megtalálod a kapcsolat menüpont alatt!

Szeretnéd megelőzni a dugulást? A blog menüpont alatt számtalan hasznos cikkel találkozhatsz, melyek segíthetnek a hétköznapokban és a dugulás megelőzésében!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top