Amikor az utcai szennyvízcsatorna elkészül, az aktuális mélyépítő cég, amennyiben a megrendelő megrendelte a csatorna leágazást a telekhatárig szerelvényezi. A munkát kamerás vizsgálattal ellenőrzik, ha minden rendben, átveszik.

A bekötés helyzetét a csatornaterv térképen be is jelölik, pontos helyzetét feltüntetik.

Sajnos sok esetben ez a csatorna szakasz vagy nem kerül a térképen megjelölt helyére, vagy nem fut be a telek határra, de vannak esetek, amikor ki sem épül valamilyen ok miatt, sőt még az úgynevezett bajusz kötés sem lesz kialakítva, majd lezárva.

Csatornabekötés keresés

Ebben az esetben kell a csatorna bekötés keresést alkalmazni. A csatorna bekötés kereséssel tudjuk felderíteni a csatorna bekötés valós helyzetét. Erre a célra a forgatható fejű kamerák a legalkalmasabbak. Ezek nem csak a pontos méretet tudják megadni, hanem arra is képesek, hogy a bekötőágba belenézve, pontosan megmutassák a bekötő cső hosszát, illetve, hogy elindul-e a telek felé a vezeték. A szennyvíz csatorna pontos helyzete nagyon fontos az épülő házak tervezésekor is. Nem mindegy, hogy merre milyen nyomvonalon lesz majd elvezetve a csatorna. Sok esetben már akkor hívnak, ha napokig ásnak feleslegesen, a telekhatárt ezzel is meggyengítve.

Érdemes még az építkezés megkezdése előtt meggyőződni a csatorna bekötés pontos helyzetéről, hogy ne érjen senkit kellemetlen meglepetés!

Cégünk több évtizedes tapasztalattal áll rendelkezésére a csatorna bekötésre, illetve annak felkutatása terén!

Amennyiben szüksége lenne segítségünkre, vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink egyikén, vagy keressen minket a Facebook-on, Duguláselhárítás ügyelet, Magyar Endre Duguláselhárító felhasználónéven!

További érdekes cikkek a duguláselhárításról