Kerepes egy kisváros Pest megyében, a Hungaroring versenypálya szomszédságában, területileg a főváros agglomerációs vonzáskörzetébe tartozik. Budapestről legkönnyebben tömegközlekedéssel, a 8-as HÉV-vel lehet megközelíteni, az autósok pedig a 3-as úton érkezhetnek a településre. A várost az erdőkben gazdag gödöllői dombság öleli át, melynek legmagasabb pontja a 328 méter magassággal rendelkező Bolnoka.

Kerepes város rövid története

Kerepes mindig is gazdag régészeti lelőhelynek számított, a szakemberek az újkőkortól elkezdve tártak fel itt leleteteket. A község határában futott a híres római kori védősánc, a Csörsz-árok, amit hajdanán az Alföld felől támadó szarmaták ellen építettek.

A város nevét legelőször egy 12. században kelt oklevél említi, Kerepes-révként. A Kerep egy középkorban népszerű csónakfajtára utal, a rév pedig arra, hogy az akkoriban még bővebb vizű Szilas patakon élénk forgalom zajlott. Az oklevélben II. Géza király a budai frátereknek ajándékozta a kerepesi rév teljes vámját.

A török időkben, más környező falvakhoz hasonlóan Kerepes is teljesen elnéptelenedett, lakosságának jelentős része békésebb vidékek felé menekült. Buda visszafoglalása és a törökök kiűzése után, a császár közreműködésével német telepesek érkeztek a községbe. A néhány évtizeddel később született népességösszeírás szerint, Kerepes lakosságának több, mint a fele német volt. Rövid időszak után, a Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc idején a közösség ismét szétszéledt, majd németek, tótok és magyarok vegyesen népesítették be. Az anyakönyvvezetés egy időben ezen a három nyelven zajlott.

A 18. század elején Kerepes község a Grassalkovich család birtokába került, akiknek a gödöllői kastély impozáns épületének felépítése is köszönhető. Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc leverése után a település a császár birtoka lett. A Kerepesre vezető HÉV vonalat a 19. század második felében, 1882-ben adták át, de a villamosításra csak 1911-ben került sor. Érdekesség, hogy 1978-tól kezdve, 16 éven keresztül Kerepes Kistarcsával együtt alkotott egy települést, Kerepestarcsa néven. Kerepes sok évnyi küzdelem után, végül 2013-ban kaphatott hivatalos városi rangot.

Vízvezetékszerelés Kerepes területén

Kerepes csatornahálózata jelenleg a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. szolgáltatási területe alá tartozik. A céget tizenegy önkormányzat alapította meg, később pedig tíz másik település is csatlakozott hozzá. A közmű a kezdetektől fogva teljes mértékben önkormányzati tulajdonban áll. Mivel Kerepes kedvelt agglomerációs területnek számít, folyamatosan épülnek az új lakóparkok, ezzel párhuzamosan pedig a csatornahálózat bővítésére van szükség.

Cégünk közel harminc éves tapasztalattal vállalja a csatornával kapcsolatos feladatok elvégzését Kerepesen. A főbb tevékenységi köreink közé tartozik a duguláselhárítás, a csatorna kamerázás, a csatornatisztítás, a fertőtlenítés, a gyökérvágás, a vízszivattyúzás, a csatornaszag felkutatás és a nyomvonal keresése. Amennyiben szükséges, a dugulások megszüntetéséhez és a csatorna tisztításához speciális, nagynyomású woma gépet tudunk alkalmazni. A woma mellett más, modern eszközökkel, bontás nélkül igyekszünk megoldani a csatornákban felmerülő problémákat.

Ha Ön Kerepesen él és gondok adódtak otthona lefolyóiban, esetleg szeretné kideríteni, mi okozza a kellemetlen csatornaszagot a lakásban, vagy csatorna zsírtalanításra lenne szüksége, a megadott elérhetőségeken éjjel-nappal állunk az Ön rendelkezésére. Kérjük, hogy a telefonos egyeztetés során részletesen ismertesse velünk a gondok jellegét, így kollégáink minden szempontból felkészülten érkezhetnek a megadott helyszínre. A kiérkezés gyorsaságát a legtöbb esetben csak a forgalmi viszonyok befolyásolhatják. Keressen minket bátran, nem csak a nap 24 órájában, de hétvégenként és ünnepnapokon is bármikor!

További érdekes cikkek a duguláselhárításról