avada-plumber@2x

Csatornatisztítás és vízvezeték szerelés Kerepes városában

Kerepes egy kisváros Pest megyében, a Hungaroring versenypálya szomszédságában, területileg a főváros agglomerációs vonzáskörzetébe tartozik. Budapestről legkönnyebben tömegközlekedéssel, a 8-as HÉV-vel lehet megközelíteni, az autósok pedig a 3-as úton érkezhetnek a településre. A várost az erdőkben gazdag gödöllői dombság öleli át, melynek legmagasabb pontja a 328 méter magassággal rendelkező Bolnoka.

Kerepes város rövid története

Kerepes mindig is gazdag régészeti lelőhelynek számított, a szakemberek az újkőkortól elkezdve tártak fel itt leleteteket. A község határában futott a híres római kori védősánc, a Csörsz-árok, amit hajdanán az Alföld felől támadó szarmaták ellen építettek.

A város nevét legelőször egy 12. században kelt oklevél említi, Kerepes-révként. A Kerep egy középkorban népszerű csónakfajtára utal, a rév pedig arra, hogy az akkoriban még bővebb vizű Szilas patakon élénk forgalom zajlott. Az oklevélben II. Géza király a budai frátereknek ajándékozta a kerepesi rév teljes vámját.

A török időkben, más környező falvakhoz hasonlóan Kerepes is teljesen elnéptelenedett, lakosságának jelentős része békésebb vidékek felé menekült. Buda visszafoglalása és a törökök kiűzése után, a császár közreműködésével német telepesek érkeztek a községbe. A néhány évtizeddel később született népességösszeírás szerint, Kerepes lakosságának több, mint a fele német volt. Rövid időszak után, a Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc idején a közösség ismét szétszéledt, majd németek, tótok és magyarok vegyesen népesítették be. Az anyakönyvvezetés egy időben ezen a három nyelven zajlott.

A 18. század elején Kerepes község a Grassalkovich család birtokába került, akiknek a gödöllői kastély impozáns épületének felépítése is köszönhető. Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc leverése után a település a császár birtoka lett. A Kerepesre vezető HÉV vonalat a 19. század második felében, 1882-ben adták át, de a villamosításra csak 1911-ben került sor. Érdekesség, hogy 1978-tól kezdve, 16 éven keresztül Kerepes Kistarcsával együtt alkotott egy települést, Kerepestarcsa néven. Kerepes sok évnyi küzdelem után, végül 2013-ban kaphatott hivatalos városi rangot.

Vízvezetékszerelés Kerepes területén

Kerepes csatornahálózata jelenleg a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. szolgáltatási területe alá tartozik. A céget tizenegy önkormányzat alapította meg, később pedig tíz másik település is csatlakozott hozzá. A közmű a kezdetektől fogva teljes mértékben önkormányzati tulajdonban áll. Mivel Kerepes kedvelt agglomerációs területnek számít, folyamatosan épülnek az új lakóparkok, ezzel párhuzamosan pedig a csatornahálózat bővítésére van szükség.

Cégünk közel harminc éves tapasztalattal vállalja a csatornával kapcsolatos feladatok elvégzését Kerepesen. A főbb tevékenységi köreink közé tartozik a duguláselhárítás, a csatorna kamerázás, a csatornatisztítás, a fertőtlenítés, a gyökérvágás, a vízszivattyúzás, a csatornaszag felkutatás és a nyomvonal keresése. Amennyiben szükséges, a dugulások megszüntetéséhez és a csatorna tisztításához speciális, nagynyomású woma gépet tudunk alkalmazni. A woma mellett más, modern eszközökkel, bontás nélkül igyekszünk megoldani a csatornákban felmerülő problémákat.

Ha Ön Kerepesen él és gondok adódtak otthona lefolyóiban, esetleg szeretné kideríteni, mi okozza a kellemetlen csatornaszagot a lakásban, vagy csatorna zsírtalanításra lenne szüksége, a megadott elérhetőségeken éjjel-nappal állunk az Ön rendelkezésére. Kérjük, hogy a telefonos egyeztetés során részletesen ismertesse velünk a gondok jellegét, így kollégáink minden szempontból felkészülten érkezhetnek a megadott helyszínre. A kiérkezés gyorsaságát a legtöbb esetben csak a forgalmi viszonyok befolyásolhatják. Keressen minket bátran, nem csak a nap 24 órájában, de hétvégenként és ünnepnapokon is bármikor!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top