Fővárosunktól, alig 12 km-re található Szigethalom. A település, közel 17 ezer lakosával a Dél-Budapesti agglomeráció meghatározó városa. Jelenkori történetét, fejlődését nagyban meghatározta kedvező földrajzi fekvése, hiszen a második világháborút követően számos ipari üzem létesült területén. Napjainkban a városban közel 17 ezer lakos él, ám Szigethalom kedvező földrajzi fekvésének és kiváló infrastruktúrájának köszönhetően továbbra is dinamikusan fejlődik.

Bronzkortól az újkorig

Ahogyan a környéken található számos településen, úgy Szigethalom is évezredek óta lakott volt. A legősibb leletek arról tanúskodnak, hogy már a bronzkorban is éltek itt emberek. Mégis, a település története – akkor még Tököl-Szilágyitelep néven – csak a 19. században kezdődik, ekkor épültek ide az első házak, addig csak a szomszédos Tökölnek voltak állandó lakosai. Az újkor közepéig a település területét a tököli gazdák védőlegelőként használták.

Nagy változást a település életében a ráckevei HÉV jelentette. Azzal, hogy 1908-ban Szilágyitelep közvetlen, kötött pályás fővárosi kapcsolatot kapott, igen vonzóvá vált a magánszemélyek és a befektetők számára is. Az első világháborút követően így a település fejlődése rohamosan felgyorsult. Új ipari üzemek létesültek és számos helyi építkezés kezdődött meg: 1940-re pedig a tököli repülőtér, valamint a mellette található Dunai Repülőgépgyár is elkészült.

Önálló településtől a városi rangig

Sajnos, pont a katonai létesítmény közelsége miatt, Tököl-Szilágyitelepet sem kerülhették el a második világháborúban a bombázások. A szövetségesek győzelme után azonban a szovjetek helyreállították az ipari létesítményeket. Újabb lendületet adott a település fejlődésének, hogy 1949-ben felépült a Csepel Autógyár, amely vonzó munkalehetőséget kínált az ideköltözők számára. A nagymértékű népességnövekedés következtében Szilágyitelep 1950-től kezdve – Tököl városából kiválva – önálló települési rangot kapott, egy év múlva pedig a falu nevét Szigethalomra változtatták.

Alig egy évtizeden belül a településen jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek: többek között új általános iskola, óvoda, valamint rendőrségi iroda épült, valamint helyi autóbuszjáratot indítottak. Habár a kilencvenes években a szigethalmi gyárak csődje miatt, átmenetileg megnőtt a munkanélküliség, mára a város már túltette magát a rendszerváltás utáni idők nehézségein. Szigethalom népessége napjainkban is ütemesen növekszik, 2004. július 1-óta a település városi rangot kapott.

Vízelöntéstől a gyökérbenövésig

Csatornatiszítási problémák szempontjából a térségét egyértelműen meghatározza a Duna közelsége, valamint a térség kertvárosias jellege. Jellemzően szakembereink – a kertvárosban megszokott csatornatisztítási gondok mellett – a vízelöntés, illetve a gyökérbenövés problémájával szembesülnek munkájuk során. Amikor azonban Szigethalomhoz hívnak bennünket, akkor tapasztalataink szerint, ritkábban kell emésztőgödör szippantást végeznünk. Köszönhetően annak, hogy a helyi vízgazdálkodási társulat 2002-re teljes körűvé tette a város csatornázottságát.

Vállalkozásunk minden ügyfele számára hatékony és hosszú távon is megnyugtató eredményekkel járó csatornatisztítási szolgáltatást nyújt Szigethalom térségében. Amennyiben bennünket választ, akkor korrekt árazásért cserébe, valóban szakszerű munkát nyújtunk Önnek. Nem akadály az sem, hogyha hétvégén vagy ünnepnapon történik dugulás vagy vízelöntés otthonában, hiszen szakembereink állandóan készen állnak arra, hogy megoldják az ezzel kapcsolatos gondokat. Kérjük, hogy ebben az esetben a 06/20-318-1614-as éjjel-nappal hívható telefonszámunkat tárcsázza, majd a lehető legrészletesebben számoljon be kollégánknak a dugulás keletkezésének idejéről, feltételezett helyéről és okáról. Napszaktól és leterheltségünktől függően, munkatársaink a probléma bejelentését követő 40-60 percen belül a helyszínre érkeznek, hogy megkezdhessék a csatorna tisztítását. Cégünk Szigethalom városa mellett a fővárosban, illetve negyvennél is több agglomerációs településen vállalja a toalettel, mosdóval, emésztőgödörrel, lefolyóval kapcsolatos problémák megoldását.