A csőkígyó nem háziállat, de az otthoni csőkígyó még csak nem is megfelelő szerszám egy alapos dugulás esetén. Ahogy az lenni szokott, a legtöbb családban odahaza próbálják megoldani, ha visszabugyog a víz a mosogató dugójának kihúzása után. „Mit hallok már megint”, kap a fejéhez a házigazda, hibást kezd keresni, holott kétféle család létezik: az egyik ahol már átéltek dugulást és a másik, ahol majd ezek után kell szembesülni azzal, hogy eldugult valamelyik lefolyó.

Már most szeretném megerősíteni, hogy a legjobb megoldás azonnal szakemberért telefonálni: mi éjjel-nappal, a hét bármelyik napján, a fővárosban és minden más településen a rendelkezésükre állunk. Csakhogy az összes házi praktikával felvértezett „háznagy” a telefon helyett a szerszámos ládáért szalad és megpróbálja megszerelni a vezetéket. Jól jöhet például egy hagyományos pumpa, amivel az egyszerű dugulásokat meg lehet szüntetni. A súrolószerek, tisztítószerek előszeretettel leülepednek a bűzzárakban. Addig ülepednek, ameddig tudnak, aztán a cső is megtelik, a víz meg nem folyik. Ilyenkor jön a már említett visszabugyogás, minden háziasszony rémálma. És ilyenkor jönnek a házi praktikák. A lerakódott szennyeződést valóban egyszerű kiüríteni, de után a szervényeket össze kell illeszteni, úgy hogy azok ne folyjanak. No, ez már nem egyszerű feladat. A csöpögő lefolyó még a csöpögő csapnál is utálatosabb.

Természetesen, ha a duguláselhárítás szakembereit választja, akkor ilyen biztosan nem fordulhat elő. A munkánkat mindig garanciával, nagy szakértelemmel végezzük, vagyis csak akkor megyünk el, amikor már meggyőződtünk arról, hogy minden cső, tömítés, retesz, alátét a helyén. A csap és a szennyvízvezeték nem csöpög, megfelelően használható.

Nem érdemes drága tisztítószerekre is áldozni, mert ezek ugyan ideig-órákig segítenek, de egészen biztosan hosszú távon nem oldják meg a dugulást. Miért is kell tisztítószert használni? Nos, valóban, a lerakódott zsíros-olajos szennyeződések miatt. A zsír és az olaj vékony filmszerű réteget von a cső falára, abba beletapad minden apró szem. A film vastagodig, a cső átmérője csökken. Ergo kevesebb vizet, szennyet enged majd át, biztos út a későbbi duguláshoz. Válassza a duguláselhárítást! Szakembereink nem csupán megállapítják a hibát, hanem szakszerűen és gyorsan el tudják hárítani a bajt. Adott esetben a csőtisztító berendezésünket vetjük be, amely akár nagynyomású lemossa az összes szennyeződést a cső faláról. Megszüntetve ezzel a veszélyt, hogy a későbbiekben nagyobb dugulást okozzon a kosz.