Mindenkinek van szennyvízcsatornája, annak is, aki nem tud róla. Mindenkinek lehet szennyvízcsatorna dugulása, még annak is, aki nem is vesz tudomást a ház vagy a lakás egyik legfontosabb közművéről. A lefolyóra minden háztartásban szükség van, ha meghibásodik a szennyvízvezeték, akkor az olyan kalamajkát okoz, amire jó nem is gondolni.

Mitől jó egy szennyvízcsatorna, mitől észrevehetetlen?

Mindenek előtt azt kell tisztázni, hogy a duguláselhárításban jártas munkatársaink természetesen a szennyvízcsatorna szerelésben, építésben és tervezésben is segítenek.

Kérdezhetik: érdemes bennünket megkeresni már az építkezés előtt.

Természetesen igen. Nem azért, mert nem bízunk meg az önök által választott vízvezeték szerelőkben, nem azért mert mi tévedhetetlenek vagyunk. De a dugulásnak annyi válfaját láttuk már, hogy a tapasztalat alapján tudunk segíteni, nehogy bebetonozott hibákat kelljen kijavítani.

A nagy rombolás, a sokkal jelentősebb költségráfordítás senkinek sincs az ínyére. A szennyvízcsatornáknál a leggyakoribb hiba, hogy nem készítenek a csővezetéknek megfelelő alapot, nem ágyazzák meg hosszú évekre. Pedig tudni kell, hogy a szennyvízvezetéknek a házhoz hasonlóan évtizedekre állni kell a természet kalandozásait. A nem megfelelő alap miatt a ház falai megrepedhetnek, a kellő ágyazás hiányában a szennyvízcsatorna megsüllyedhet. Jobb esetben csak szétcsúszik az összekötésnél, rosszabb helyzetben eltörhet a cső. S miután a szennyvízcsatorna a legtöbb esetben föld alatt fut, sokáig észre sem vesszük a bajt. A duguláselhárításban jártas szakemberek gyakran találkoznak olyan lefolyókkal, amelyek körül – a csőtörés vagy a tömítés szétcsúszása miatt – amolyan kráter alakul ki, gyakran aztán be is szakad a föl és mindenféle más károsodást okoz.

Mit tanácsolhatunk?

Elsősorban tehát azt, hogy még az építés előtt kérjék ki tanácsunkat, hogy minél később kelljen bennünket hívni. Ha megvan a baj, akkor viszont haladéktalanul tárcsázzák a számunkat, hogy minél előbb tudjunk segíteni. A szétcsúszott tömítés, vagy a gyökérrel benőtt, a gyökértől szétfeszített szennyvízcsatorna ugyanis könnyen „befogadja a sarat, homokot, törmeléket, ezek pedig eltömítik a vezetéket, a szennyvíz nem folyik le, jöhet a javítás.

Baj esetén gyorsan a helyszínre sietünk: duguláselhárítás éjjel-nappal, Budapesten és az ország más részeiben is, de a szomszédos országokban is teljesítettünk már szolgálatot, a megrendelők száz százalékos elégedettségére.

Mit tudunk tenni egy elzáródott szennyvízcsatornával?

Először is a duguláselhárításban jártas szakembereink a korábbi gyakorlatból adódóan a legtöbb esetben gyorsan meg tudják állapítani a hiba okát, szerencsés esetben a dugulás helyét. Azt is lehet már ilyenkor tervezni, hogy milyen nagyságrendű lesz a duguláselhárítás költsége.

A szennyvízvezeték akkor jó, ha használható, vagyis meg tudjuk mondani, többéves gyakorlatunk alapján, hogy mennyi időt vesz igénybe a duguláselhárítás. Munkánkra pedig garanciát vállalunk, nem kell attól tartani, hogy a szennyvízcsatorna megint szétcsúszik: megfelelő alapot készítünk a csővezeték alá, jó esetben „örök életű” lesz a szennyvízcsatorna. Nem kell más, csak jó szakember, tapasztalt szerelő és duguláselhárításra egy darabig nem lesz gondja. És ha elfogadnak még egy tanácsot, a dugulást a leginkább megelőzni kell. Ha évente-kétévente rendre ellenőriztetik a lefolyórendszert, akkor sokkal nagyobb eséllyel várhatják el, hogy a szennyvízcsatorna észrevétlenül működjön. Ne is tétlenkedjen, tárcsázzon vagy írjon nekünk és egyeztessen egy időpontot, ellenőrzés és tanácsadás, erre is hivatottak vagyunk. Duguláselhárítás „alsó- és felsőfokon”, garanciával, a lehető leggyorsabban.