• Könnyebben eldugulhat a vezeték illetve a csatorna a konyhamalactól?
  • Beépítsek, vagy ne építsek be konyhamalacot?
  • Szeretnék konyha malacot, de azt mondják, hogy el dugul a csatorna tőle?
  • Jó dolog a konyhamalac, vagy nem?

Ezekre a kérdésekre keressük meg a megoldást ebben a fejezetben!

A 20. század csodája Magyarországon a konyhamalac. Nem kell moslékos vödör vagy igazi malacot vennünk a sok ételmaradék eltüntetése érdekében, csak a mosogató mellé a tányérról belesodorjuk az ételmaradékot, egy kis zúgás némi víz és volt nincs maradék. Ez nagyon is jól hangzik így!

Ennek az eszköznek bizony meg vannak a maga kis beépítési feltételei, amit ha nem tartunk be, bizony rengeteg kellemetlenséget is okozhat, talán még többet, mint amennyi kényelmet ad.

konyhamalac

A konyhamalacnak bizony nem mindegy milyen átmérőjű vezetéket adunk, amin a sok összedarált szennyeződés gondtalanul el tud majd folyni. Ez a darálék bizony nagyon ragacsos, tapadós, és ha nem adunk hozzá megfelelő mennyiségű vizet, igen sűrű is tud lenni, ami könnyen dugulás is okozhat.

  • A probléma tehát ott kezdődik, amikor egy vezeték túl kis átmérővel, például 40mm-el rendelkezik. Legalább 50mm átmérőnek meg kell lennie, de ha 63mm az csak jó!
  • A túl nagy keresztmetszet is okozhat problémát!
  • A következő probléma a túl hosszú vezeték, ami akár 10-15 métert is meghalad, itt aztán nem a leggazdaságosabb ez a kis szerkezet, az alábbi ok miatt.
  • A negyedik, amire figyelnünk kell, hogy ne használjunk energia illetve víztakarékos szűrőfejeket. Hiszen igencsak meg kell hígítani a darálékot, hogy az gondtalanul el tudjon folyni a vezetékben és ne okozzon majd dugulást.

Javaslom, hogy amennyiben mindenáron be szeretne szerelni ilyen egységet, mindenképpen kérdezze meg vízvezeték szerelő ismerősét, vagy dugulás elhárító mesterét, aki ismeri az Önöknél alkalmazott lefolyóvezetéket, hogy alkalmas-e a konyhamalac beépítésére illetve, hogy maradéktalanul el tudja-e majd látni a kívánt feladatát.

Tehát a berendezéstől nem kell félni, csak ha nem ért hozzá, mindenképpen kérdezzen meg valamilyen szakembert, aki pontos tanácsot tudd adni, még a vásárlás előtt.

Minden jog fenntartva, magyarendre.hu