A szennyvízvezeték dugulása magától a legritkább esetben szokott megoldódni. Az ember persze reménykedik, hogy majd pumpa, vagy a házi praktikák segítenek. Mint majd kiderül, az ecetes olló itt sem válik be.

A vezetékben lévő szennyeződések igen makacsak tudnak lenni. Azt gondolnák, hogy ha rárakódik a zsír, a por és olajos hulladék a cső falára, akkor egy nagyobb vízárammal majd le is oldódik onnan. Valóban segíthet a forró víz, de nem minden esetben jó megoldás.

Igazán hatékony módszer a garanciával elvégzett, szakszerű dugulás elhárítás. Munkatársaimmal együtt az év minden napján azon vagyunk, hogy a nap bármely időszakában az önök rendelkezésére álljunk.

Senki sem tudja felvértezni magát egy előre nem tervezhető dugulás ellen. Éppen ezért nyugodtan állíthatom, hogy kétféle ember létezik: az egyik, akinél már volt dugulás elhárítás, a másik, aki rövidebb, hosszabb idő múlva kénytelen kelletlen szembenéz majd a csővezeték elzáródásával. És a rend kedvéért van egy harmadik típus is, ők azok a megelégedett ügyfeleink, akik megtapasztalták, hogy milyen gyorsan, szakszerűen és hatékonyan tudjuk elhárítani a cső elzáródása okozta jókora bajt.

A dugulás elhárításhoz kell tehát szakértelem és természetesen szükségesek a kor igényeinek megfelelő berendezések.

A dugulás akkor jelent igazán nagy bajt, amikor olyan helyen záródik el a csővezeték, ahol nehéz hozzáférni. A járda, épület bontását senki sem szereti. Utáljuk a port, a piszkot, nehéz elhelyezni a sittet, szóval csupa olyan nehézség, amit nekünk meg kell tudni oldani.

Bízza tehát a dugulás elhárítást azokra, akik gyakorlattal és megfelelő berendezésekkel rendelkeznek a baj orvosláshoz. Szükség esetén száloptikás kamerával térképezzük föl a vezetéket, hogy meg tudjuk állapítani a baj okát és pontos helyét. Az eltömődés elhárítása csak ekkor kezdődik. Minden körülmények között megpróbáljuk bontás nélkül elhárítani a dugulást.

Ehhez pedig egy Woma nevű berendezést használunk.

A gép lényege a forgófej és a nagy nyomás. Akár 100-300 báros nyomással pásztázzuk a cső falát.

Csak összehasonlítás képen, az ön autójának abroncsában két és fél báros nyomás van, vagyis akár százszor ekkora nyomóerővel borotválja a cső falát a szerkezet. Valósággal leszedve róla az összes szennyeződést.

Kérdezhetik, hogy mi a csuda ragad meg a cső falán.

Vizes felületen még a rágógumi sem tud megtapadni. A legvacakabb szennyeződés a szennyvízhálózatban a zsír. Szinte minden szerves hulladékban megtalálni a zsírt vagy olajat. Mert az olaj a másik legnehezebben eltávolítható szenny.

Próbálta már kék nadrágjából kimosni a leves vagy a salátaolaj odakerült foltját. Nem egyszerű. Ugyan ez a helyzet a csővezetékkel. Ráadásul a zsír és az olaj is hasonlóan szép lassan, de szinte visszafordíthatatlanul „ragaszkodik” a cső falához. Először csak mikronnyi filmréteget képez, utána már milliméter és így tovább. A zsíros, olajos filmbe természetesen beleragadnak a szárazanyag szemcsék, ezek is növelik a vastagságot és egyúttal csökkentik a cső szabad átmérőjét. A csökken a vezeték átmérője, azzal együtt az átfolyó víz mennyisége is, vagyis egyre inkább úgy érezzük majd, hogy a mosogatóvíz, a fürdővíz csak „győzködéssel” megy le.

Ennek sajnos egyenes következménye a dugulás, amelyre csak a szakszerű dugulás elhárítás a megoldás.

A Woma remek szerkezet, mi értünk hozzá, hogy kihasználjuk minden jó tulajdonságát. A dugulást meg lehet szüntetni a 300 báros, forgófejes szerkezettel, amely valóban leszakít minden szennyeződést a cső faláról, miközben a szigeteléssel kíméletesen bánik.