Lefolyó szűrő és alkalmazása – Hogyan végezzük a mosogató karbantartását?

Mikor használjuk, és mikor NE használjuk a lefolyó szűrőt!

A lefolyó szűrő egy igen kis alkatrésze a mindennapi mosogatásnak és a tisztálkodásnak. Mérete mindössze 4-8 cm mégis nagy funkciója van a mindennapi életben a lefolyók eldugulásának elkerülése érdekében. Anyaga lehet: műanyag vagy fém, esetleg krómozott műanyag, de láttam már zselészerű anyagból is.

lefolyó szűrők

Használata igen egyszerű:

Egyszerűen illesszük a lefolyó nyílásba és használjunk mindent ugyan úgy, mint eddig. Ha a lefolyó szűrő megtelik szennyeződéssel és ételmaradékkal, ezt ne erőltesse át az ujjával a szűrőn! Öntse a szemetesbe, majd helyezze vissza a lefolyó nyílásába.

Amennyiben nincs ilyen kis eszköze, akkor se aggódjon, meg tudja oldani a szűrést egy egyszerű konyhai eszközzel. Bizonyára Önnek is van otthon valamilyen szűrésre használható eszköze. Ilyen a tésztaszedő kanál, a teaszűrő vagy a kávézacc szűrő betét. Egyszerű és nagyszerű alkalmatosságok ezek és ugyan azt a funkciót el tudják látni ment a fent említett lefolyó szűrő. Tegye a lefolyó nyílásához mosogatáskor és kész!

konyhai szűrők

Hol alkalmazható a lefolyó szűrő:

  • mosogatónál az ételmaradékok kiszűrésére
  • zuhanyzóknál és kádaknál a hajszálak kiszűrésére
  • mosdóknál az erős szennyeződések és hajszálak kiszűrése érdekében
  • a fürdőkádba engedett automata mosógép lefolyása esetén

Mikor NE használja ezt a hasznos segédeszközt?

  • Ha biztos abban, hogy csak tiszta, úgymond nem túl szennyezett víz fog lefolyni a lefolyóban!

Ez a kis szűrő apró lyukakat illetve réseket tartalmaz a hordalékok, ételmaradékok és hajszálak felfogása érdekében. Funkciója ellátása közben van egy apró kis hibája. Mégpedig, hogy lassítja a vízlefolyási sebességét. A lassú víz, partot mos! Illetve könnyebben kirakja a lefolyó csőben a szappant és a zsíros szennyeződést. Éppen ezért időnként egy-egy nagy öblítést kell alkalmazni. Ezzel a kis öblítéssel karbantartást tudunk elvégezni, például a mosogatónál.

Hogyan végezzük el a mosogató karbantartását?

A mosogató karbantartása igen egyszerű:

Vegye ki a lefolyó szűrőt! Dugja be a lefolyót a dugóval és engedje tele a mosogatót forró vízzel. Ha megtelt a mosogató, húzza ki a dugót, de ne zárja még el a folyó forró vizet, csak ha lefolyt a víz a mosogatóból. Ha szükséges, a WC-pumpával is meg pumpálhatja, hogy hatékonyabb legyen a tisztítási folyamat. Szükség esetén ismételje meg, ha nem elégedett az eredménnyel. Ha lefolyt a víz tegye vissza a szűrőt és minden mehet tovább, folytatódhat a mosogatás. Ezt a tisztítási módot minden lefolyónál alkalmazhatjuk!

Tehát, ha csak kezet mos, vagy olyan tevékenységet végez, ami nem jár nagy szennyeződéssel, legfeljebb sok tisztítószert használ, soha ne használja a lefolyó szűrőt!

Minden jog fenntartva, https://magyarendre.hu/