Mit tegyek a dugulás elkerülése érdekében, vegyszerek nélkül?

Szürke vagy narancssárga csatornacsövet vegyek?

Tényleg meg lehet házilag oldani a duguláselhárítást? Nekem miért nem sikerül?

Ezekre a kérdésekre próbálok rövid és érthető magyarázatokat adni!

Kezdjük rögtön az elején.

Létezik-e olyan szennyvíz csatorna, ami nem dugul el soha?

Sokan irigylik, hogy a panelházak szennyvízvezetékei soha, vagy csak igen ritkán dugulnak el. Miért is van ez így? A panelházak méretei, illetve a lakások méretei igen csak ki vannak számolva, így nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél kevesebb szennyvíz vezetéket építsenek be. A mosogatónak általában mindössze 0,5m vezetéke van jó nagy eséssel elhelyezve, az ejtő vezeték ugyanis csak ilyen távolságra van a falban. A WC szennyvízvezetéke hasonló hosszúsággal bír. Ha nem ejti bele a WC-be az illatosítót, vagy a felmosórongyot illetve a levescsont véletlenül nem esik bele, soha nem dugul el a vezeték.

Itt szeretném megjegyezni, hogy az emeleti dugulások esetén, soha nem kell a vezetéket a földszintig kitakarítani. Hallottam már ilyesmit, hogy volt, akit félre vezettek már a duguláselhárító mesterek, igen busás méter ár fejében.

Mit tegyek a dugulás elkerülése érdekében, vegyszerek nélkül?

 

  • Az első és az egyik legfontosabb, amit tehet, hogy kerüli a túlzott mosószer adagolást és a zsírok és olajok szennyvízcsatornába való öntését kerüli. Ha kell, papírtörlővel kitörli mosogatás előtt az edényeket.
  • A női intimbetétet és a popsi törlőkendőt, macska almot a szemetesbe dobja.
  • Időnként forró vízzel átöblíti a rendszert.
  • Mellőzi az energiatakarékos WC tartály használatát.
  • Amennyiben emésztőgödör tulajdonos folyamatosan ellenőrizze a gödör telítettségét.

Ha csak e pár apróságra odafigyel már rengeteget tett a dugulások elkerülése érdekében!

Szürke vagy narancssárga szennyvízvezetéket vegyen?

A szürke szennyvízcső bolti nevén, pvc szennyvízcső, épületen belüli szerelvényezésnél alkalmazható. Gyengébb minőségű, narancssárga testvérénél, megfelelően védve a fizikai behatásoktól, egy olcsóbb vezetékrendszer kialakítására tökéletesen alkalmas. Falba süllyesztve vagy mennyezetre függesztve kiválóan ellátja a feladatát. Föld felszíne alatt vagy túlzott napsütésnek kitéve, elöregszik merev és rugalmatlan vezeték alakul ki belőle, ami könnyedén el is törhet.

A narancssárga kgpvc csövek alkalmazhatósága, már többoldalú. Bár közel dupla áron kapható, de mégis szívesebben alkalmazzuk a szennyvízvezeték kiépítésekor. Kisebb fizikai ráhatásoknak is ellen áll, nem olyan törékeny, mint szürke testvére, és a föld alá temetve is időt álló. Mennyezetre függesztve is kevesebb csőbilincsre van szükség, és a garázs oldalán is meg állja a helyét.

Tényleg meg lehet oldani a házilag a dugulást? Nekem nem sikerül!

Sajnos nem minden dugulást lehet házilag megszüntetni. A weblapokon és egyes csevegő oldalakon leírt és megosztott tapasztalatok, igen sok és hasznos információt adhatnak, de csak ha azokat megfelelően, a leírtak alapján alkalmazzuk. Fontos betartani a vegyszerek és az alkalmazott eszközök pontos használatát, illetve a leírást.

Ön mindent megtesz, de nem sikerül? Sajnos nem minden dugulás egyforma. Lehet, hogy Önnél egy sokkal makacsabb, agresszívabb dugulás található, amit már csak tényleg szakember tud megoldani, amivel Ő is megszenved majd, pedig speciális felszerelések állnak a segítségére, mint például a csőgörény.

Javaslatom a következő! Ha Ön mindent megpróbált és már a tűréshatára maximumát kezdi elérni, hívjon szakembert, aki a legszimpatikusabb, és aki gépi dugulás elhárítást végez.

Bízom benne, hogy sikerült egy-két hasznos információval gazdagodnia!