Munkám során sok ügyfél kérdezi tőlem, hogy igaz-e a kávézacc rejtélyes duguláselhárító hatása. Sokan próbálkoznak ilyen és ehhez hasonló szerekkel, de vagy nem jól alkalmazzák azt, vagy nem is jó az alkalmazott szer semmire.

Először is engedje meg, hogy tájékoztassam, ezt a szakmát több mint 25 éve űzöm, így sok házi csodaszerrel, házi praktikával találkoztam már, ami vagy segített a duguláselhárításban , vagy sokkal nagyobb problémát okozott, mint ami a használata előtt volt.

Mit is tud nekünk segíteni a kávézacc?

A kávézacc, egy szemcsés súroló hatású anyag. Joggal feltételezhetjük a csőtisztító hatás valósságát és a duguláselhárító képesség nagyságát. De vajon tényleg érdemes ezzel próbálkozni?

Gondolkozzunk el egy kicsit ezen a dolgon!

Van egy eldugult mosogatónk, amin még a szennyvíz, sőt a tiszta ivóvíz sem folyik le. Tegyünk bele egy, vagy akár két főzet kávézaccot jól szétmorzsolva. Kapunk egy jó adag gusztustalan fekete levet ami ott áll a mosogatóban. A kívánt helyre, ahol a dugulás van még csak véletlenül sem hajlandó eljutni.

Tapasztalat?

A kávézacc a forró vízzel együtt a mosogatóban marad. A duguláselhárító hatása megbukott, tehát nincs semmi haszna a duguláselhárítás területén.

Nézzük, mit tud segíteni a megelőzésben?

A mosogatónkon érkező víz zsírtartama igen magas. Hisz épp erre használjuk, a tányérokról és edényekről a zsíros ételmaradékot távolítjuk el. A magas zsírtartalmú víz, erősen ragacsos, tapadós és síkos hatással bír.

Ebbe a ragacsos, tapadós vízbe tegyünk egy kis szemcsés anyagot, mint mondjuk a kávézacc, ezzel megnöveljük a zsíros folyadék tapadási felületét, ami ennek hatására sokkal könnyebben tapad a lefolyó csövünk oldalára. Ezzel a tulajdonságával mindössze a lerakódási sebességet növeltük meg.

Eredmény!

A kávézaccos folyadék sokkal könnyebben kirakódik a szennyvíz csatorna falára és sokkal hamarabb, okoz dugulást a szennyvíz csatornában!

Amennyiben Önnek egy biztos megoldásra van szüksége, úgy a gépi tisztítást vegye igénybe, hosszútávon sokkal biztosabb megoldás bármilyen csodaszernél a duguláselhárítás területén!

Ha bármilyen kérdése merült fel, vagy szeretné szolgáltatásaimat igénybe venni, hívjon bátran a +3620/318-1614-es telefonszámon, akár éjjel is, az év minden napján, vagy keressen a dugulaselharitass@gmail.com e-mail címen!