Alig 25 km-re fekszik fővárosunktól Taksony. Egy hatezer lelket számláló nagyközség, amely számos természeti jelenségéről és nyugodt környezetéről ismerhető meg. A Duna Ráckevei-ágának közelsége ideális környezet a halászok, csónakázók, valamint a pihenésüket itt tölteni vágyók számára is. Persze a víz közelsége nem csak áldás, hanem átok is lehet, hiszen gyakran előfordulnak árvíz- és belvíz okozta problémák. Szakértő csatornatisztítási szolgáltatásunknak köszönhetően azonban minden kárt a lehető leghatékonyabb módon tudunk helyreállítani.

Fejedelmi szálláshelytől a modern nagyközségig

Már a középkor elején is voltak Taksonynak ideiglenes lakosai. Feltehetően a település is azért kapta nevét a tizedik században élt magyar vezérről, mert a honfoglaló magyarok a környéket nyári szálláshelyükként használták. Igaz, hogy Taksony első okleveles említése csak a tatárjárás utáni időkből származik. Ekkor történt, hogy V. István király elvette a területet korábbi tulajdonosaitól, akiket hűtlenséggel vádolt, s a Nyulak-szigeti – későbbi Margit-sziget – apácáknak adományozta őket.

Taksony települése egészen a 16. század közepéig egyházi fennhatóság alá tartozott, amikor is a török hódítások miatt az apácáknak menekülniük kellett. Habár a törökök teljesen meghódították a települést, az mégsem a hódítók miatt, hanem a század végi tizenöt éves háború során vált teljesen lakatlanná.

A település újjászületése a 17. század végéig váratott magára. Innentől kezdve nagyobb arányban költöztettek be svábokat. Habár a két világháború alatt az itt élő sváb népesség száma megcsappant, ennek a népcsoportnak a kultúrája ma is meghatározza a nagyközség életét. Napjainkban Taksony dinamikusan fejlődő település, amely népszerű csónakázó- és üdülőhelyként télen és nyáron egyaránt várja látogatóit.

Fejlődő csatornahálózat a Kis-Duna mentén

Taksony nagyközség a Ráckevei Duna ágtól keletre helyezkedik el. A település csatornázottsága az elmúlt évben sokat fejlődött. Taksony az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával összesen több mint 7 milliárd összköltségvetésű projektben vett részt. A projekt célja, hogy fejlesszék a Duna menti települések csatornahálózatát, különös tekintettel a part menti részekre.

Árvíz- és belvízvédelmi szempontból a település központjában elhelyezkedő Marestli-tó sarkalatos pontnak számít. Az elmúlt években elvégezték a bel- és csapadékvíz-elvezető csatornahálózat fejlesztését. Ezzel párhuzamosan, a Marestli-tó vízszintjét megfelelő magasságon szabályozó szivattyúállomás kiépítése is megtörtént. Sokszor problémát okozott ugyanis a nagyobb esőzések után, hogy a tó kiáradt, így kárt okozva a környékbeli lakóépületekben. A beruházás nyomán az árvíz- és belvíz okozta problémák nagymértékben csökkennek, további előnyként pedig a köztéri felújítás is megtörténik.

Professzionális csatornatisztítás szolgáltatás Taksony nagyközségében!

Vállalkozásunk, Taksony nagyközségében valamennyi ügyfele számára hatékony és hosszú távon is megnyugtató eredményekkel járó csatornatisztítási szolgáltatást kínál. Akik bennünket választanak, azok több évtizedes tapasztalat és a minőségi munka mellett döntenek. Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfeleink 100%-a arról számolt be: elégedett az általunk végzett munkával és szívesen ajánlja szolgáltatásainkat ismerőseinek is.

Cégünk telephelye a 11. kerületben található, ahonnét kb. 50-90 perc alatt –napszaktól, forgalomtól valamint munkatársaink leterheltségétől függően – tudunk a helyszínre érni. Amennyiben bármilyen ilyen jellegű problémája akadt, úgy a 06/20-318-1614-as, éjjel nappal – hétvégén is! – hívható telefonszámunkon tud bennünket elérni.

Kérjük, hogy a bejelentés során minél részletesebb leírást adjon kollégánknak, a probléma jellegéről, valamint annak feltételezett keletkezési helyéről.

Cégünk Taksony nagyközség mellett a főnagyközség valamennyi kerületében, valamint az agglomerációs megyékben (Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád) is végzi csatorna tisztítási szolgáltatását.