Általában az emberek csak halogatják a problémák megoldását, mivel félnek attól, hogy kiderül, valami sokkal nagyobb probléma áll az mögött, amit észleltek. Pedig sokkal okosabb a kisebb meghibásodásokat orvosolni, mivel akkor nem juthatunk el a nagy problémákig. A XX. kerület sem mentes a dugulásoktól, de már Pesterzsébeten is van nagyon jó duguláselhárítási szakember, akit bátran lehet hívni, ha valamilyen kisebb problémát észlelünk. A mesterek nem azért vannak, hogy még több hibát találjanak, hanem azért, hogy a lehetséges helyzeteket felmérjék, és a meghibásodásokat kijavítsák, hogy felhívják a figyelmet az esetleges további problémalehetőségekre, illetve hogy az otthon végezhető karbantartási munkálatokra is rámutassanak, amellyel hosszú távon megelőzhetőek a meghibásodások. Nézzük, hogy a Pesterzsébeti duguláselhárító mester szerint hogyan lehet megakadályozni a dugulások létrejöttét.

Budapest XX. kerület

2 dologra kell nagyon figyelni ezzel kapcsolatban: az egyik a dugulás létrejövetelének a lehetősége, a másik pedig természetesen az odafigyelés és az időszakos tisztítások. A tapasztalatok a XX. kerületben is azt mutatják, hogy a probléma ott kezdődik, hogy az emberek azt sem tudják, hogy mitől dugulhat el egy lefolyó. Nem gondolnak például arra, hogy a hideg vizes mosogatás vagy a túl sok vegyszerhasználat is káros, de nem tudják például, hogy a nedves törlőkendő sem bomlik le. Elsőként tehát tájékozódniuk kellene arról, hogy mitől is dugulhat el egy lefolyó, aztán pedig betartani az íratlan szabályokat.

A XX. kerületben, Pesterzsébeten is lehetőség van ma már arra, hogy profi szakemberektől tájékozódjon, érdemes őket azért is keresni, hogy megnézzék a lefolyókat, hogy a kamera segítségével ellenőrizzék a falban lévő csöveket is, de természetesen akkor a nagyon fontos hívni őket, ha valami probléma lép fel.