Csepel környékéről is nagyon sok hívás érkezik hozzánk, amely valamilyen dugulásról számol be. Sajnos sok esetben tényleg úgy tűnik, hogy nagy a probléma, és valóban egy duguláselhárító mesterre van szükség, de azért néhány esetben a kiszállás után az derül ki, hogy elég lett volna egy kis házi praktika, hiszen nem akkora a baj. Bár még mindig azt mondjuk, hogy inkább ilyen helyzetekkel szeretünk találkozni, mint azokkal, amikor több óráig tart a dugulást megszüntetni, akkora károkat okozott, illetve azzal, hogy már csak az utolsó pillanatban hívnak bennünket, de érdemes néhány praktikát megismerni, amivel mi magunk is fel tudjuk mérni, hogy szükség van-e valóban egy duguláselhárító mesterre, vagy még meg tudjuk magunk oldani a problémát. A XXI. kerületi, Csepeli szakembereket kérdeztük.

Budapest XXI. kerület

Elsősorban azt ajánlották, hogy tájékozódjanak az emberek arról, hogy mitől dugulhat el a lefolyó, aztán amikor már mindent tudnak, akkor próbáljanak odafigyelni. Az is nagyon fontos, hogy amikor egy kisebb dugulást észlelnek, akkor érdemes egy házi lefolyótisztító szert önteni a lefolyóba, amely olcsó és praktikus megoldásnak számít, és ha tényleg csak egy kisebb dugulásról van szó, akkor ez tényleg meg fogja szüntetni. Nagyon jó a szódabikarbóna, az ecet, a citromsav, az olyan dolgok, amelyek maró hatásúak, de nem túl erősek. Ezekből nem is szabad túl sokat önteni és túl sűrűn használni, hiszen azok képesek a gyengébb lefolyócsöveket ki is marni, akkor azonban, ha időnként elvégezzük ezt az otthoni lefolyótisztítást, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a kezdeti dugulásokat megszüntettük, és nem lesz szükség duguláselhárító mesterre.

Fontos természetesen az odafigyelés, és ha nagyobb problémát észlelünk, akkor kell hívni mestert, mert akkor is elkerülhetjük a még komolyabb javításokat. A Csepeli, XXI. kerületi duguláselhárító mester ezt ajánlja.