Érdemes Ferencvárosba költözéskor kihívni egy szakembert, aki ellenőrzi a csöveket és a lefolyókat, hiszen sok esetben már olyan lakásba költözünk, amelyben el vannak dugulva a lefolyók, meg vannak rongálódva, vagy el vannak hanyagolva és el vannak öregedve a csövek, így pedig sokkal nagyobb az esély arra, hogy hamar dugulás következik be, vagy csőrepedés, csőtörés történik. Néha a nagyobb bajokat és problémákat jobb előre látni, hiszen így még a megelőzésre van lehetőség. A karbantartás is rendkívül fontos, amire egy profi szakember már könnyen fel tudja hívni a figyelmünket. Ha épen most költözött a IX. kerületbe, akkor keressen fel bennünket, és ellenőriztesse le a ház csőrendszerét és lefolyóit.

A karbantartás nagyon fontos, ugyanakkor sokaknak nem jut eszébe, hogy egy lefolyó esetében mi lehet a karbantartás. Elsősorban természetesen az olyan odafigyelésről van szó, mint az, hogy mit dobunk a WC-be, vagy hogy mi kerül a lefolyóba. A konyhában főleg a mosogatásnál kell figyelni, hogy mindig meleg vízzel mosogassunk, mert az képes a zsiradékokat és a mosogatószert is feloldani, illetve természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy ne menjen ételmaradék a lefolyóba. A WC-ben főleg a túl sok papír, a nedves törlőkendő, a fültisztító pálcika és a női egészségügyi betét és tampon okozhat gondot. A kádban és a mosdóban a haj és a különféle krémek, habok, tisztálkodási szerek túlzott használata sem a bőrnek, sem a lefolyónak nem jó.

Budapest IX kerület

Ferencvárosban megbízható duguláselhárító cég munkálkodik, így érdemes a segítségüket kérni, amikor mi magunk már nem bírunk el a lefolyók és a csövek takarításával. Egy kis dugulást még könnyedén el lehet távolítani otthoni, egyszerű házi praktikákkal, ám a komolyabb dugulásokhoz ne felejtsük el szakember segítségét kérni.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról