Bajban szakember kell. Kóklerek még nagyobb kellemetlenségeket tudnak okozni, mint ami egyébként korábban volt. Tipikusan ilyen a duguláselhárítás is. Ha nem folyik el a szennyvíz, szinte megáll az élet otthon. Se mosogatni, se fürdeni, sem pedig WC-t használni nem lehet. Az alapvető szükségleteinkhez tartozik, hogy a szennyvízrendszert megfelelően tudjuk működtetni.

Nem szabad azt hinni, hogy kis dugulás kis baj. Az emberek jelentős rész meg van győződve arról, hogy a dugulást saját maga fel tudja számolni. Házilag készített dróttal vagy barkácsáruházban beszerezhető csőspirállal adott esetben még nagyobb kárt is tudunk okozni, mint ami éppen van. A dróttal szerencsés esetben ki tudjuk piszkálni a dugulást, a kampós véggel kihúzható az elbitangolt gumikesztyű. De nem mindig sikerül ilyen jól a házi duguláselhárítás. A kampós drót beleakadhat a csőcsatlakozásokba, esetleg a könyökökbe. Nem kizárt, hogy megsérti a cső falát, máskor pedig az összetoldásnál a szigetelést. Nem is vesszük észre, de szivárogni kezd a szennyvízvezeték, lassan eláztathatja a falat, vagy a konyhaszekrény pozdorja lapjában köt ki a folyadék. A bútor magába szívja a vizet és egy idő után, szétmállik. A házi csőspirál hasonló bajt tud okozni, máskor pedig éppen a könnyű szerkezet miatt alkalmatlan a hatékony duguláselhárításra. Szakember kell ide és precíz gyakorlat.

Duguláselhárítás: nálunk garanciával.

Folyamatosan fejlesztjük a gépparkunkat: olyan eszközöket használunk, amelyek a kor legmodernebb gépei. Nem kell attól tartania, hogy a szennyvízvezeték mosása során sok vizet engedünk a szennyvízhálózatba. Takarékosan és a lehető legnagyobb teljesítménnyel dolgoznak a berendezéseink. A nagy nyomás hatására szó szerint leborotváljuk a szennyeződést a csövek faláról, miközben óvatosan bánunk a szennyvízvezetékkel.

Ne feledje, minden munkánkat garanciával végezzük.

Annak érdekében, hogy csak a legvégső esetben kelljen falat, pincét és bejáratot bontani, kritikus helyzetekben csőkamerát használunk. Hosszabb csőszakaszok esetében a legkorszerűbb önjáró, forgófejes tisztítóberendezést alkalmazzuk. A duguláselhárítást megrendelheti Budapesten, az ország bármely pontján, de dolgoztunk már külföldön, a környező országokban: Romániában, Szlovákiában és Ausztriában is. A távolság nem akadály, a lényeg, hogy mindenki megelégedésére végezzünk a munkát. A garancia sem mellékes. A szavatosságot is azért tudjuk vállalni a duguláselhárítás során, mert a lehető legmodernebb berendezéseket alkalmazzuk. Sosem vallottunk kudarcot a duguláselhárítás során. Minden rejtett helyen lévő eltömődést ki tudtunk takarítani és ehhez a legtöbb esetben nem kellett szétverni a fél házat. A duguláselhárítás után azért mindig azt tanácsoljuk: érdemesebb megelőzni a nagyobb bajt.

A csővezetéket, a szennyvízgödröket, az átemelő szivattyúkat időnként ellenőriztetni kell. A rendszeres karbantartással az eszközök élettartama is hosszabb lesz, és önök is elkerülik a bosszankodást. Nagyon kényelmetlen tud lenni, amikor egy ünnepi pillanatban a vendégek nem tudják használni a mosdót. Hasonló a helyzet egy étteremben, ha a vendégek nem tudnak WC-re menni, akkor nem ülnek, nem ülhetnek le vacsorázni sem. Egy időre biztosan oda az üzlet, ráadásul a konyhát sem lehet így működtetni. Érdemes tehát megelőzni a bajt.