Időt, pénzt lehet megtakarítani, ha nem teketóriázik, a lehető leggyorsabban hívja a duguláselhárítást baj esetén. Lehet persze hagyatkozni a házi praktikákra is.
Nem folyik le a mosogató? Próbálta már forró vízzel, boltban kapható erősen maró granulátummal? Még sikerülhet is, de nem biztos megoldás. A hosszútávon hatásos csak a szakszerű duguláselhárítás lehet.

Mi is használunk csőspirált. De nem olyat, ami beletörik a vezetékbe, vagy szétbontja a csatlakozásokat. Egyszóval ezeket a házi megoldásokat sem igazán szívesen javasoljuk, mert nagyobb lehet a kár, mint a haszon.
Próbálták már egyszerű pumpával? A gumiharangos pumpára gondolunk, amellyel a kisebb szennyeződéseket talán sikerült eltávolítani a szennyvíz útjából. A pumpa lehet az egyik leghatékonyabb duguláselhárító eszköz. De ez is csak ideig-óráig segítség.

lefolyó

A dugulás legyen kellő figyelmeztető jel, hogy minél hamarabb ellenőriztetni kell a vezetéket. A feladatot végezzék szakavatott duguláselhárítók, akik a víz csobogásából, hangjából meg tudják ítélni, hogy milyen bajról van szó. Sokszor elég megengedni a mosogató csapját vagy lehúzni a vécét és a szakember máris tudni fogja: hol a baj és az milyen természetű. Nem érdemes várni, időt húzni és abban reménykedni, hogy egyszer megindul a vízáram, a cső magától megtisztul. Természetesen előfordulhat ilyen is, de ritka, mint a forró víz a hideg csapban.

Ha időben telefonálnak – hívhatnak bennünket éjjel nappal, télen nyári zápor után és hó szakadás előtt – a dugulás mértéke nem nő, nem dugul el teljesen a vezeték, könnyebben lehet következtetni a baj helyére, és a duguláselhárítás is egyszerűbb. Mi igyekszünk a lehető leggyorsabban kiérkezni, néhány óra alatt a helyszínen vagyunk és a lehető legkorszerűbb berendezéseket is latba vetve gyorsan és szakszerűen oldjuk meg a feladatot.

Egy biztos: eldugult csövet, használhatatlan szennyvízvezetéket még nem hagytunk ott. A duguláselhárítás nem csupán lehetőség, hanem biztosan kivitelezhető munka. Vagyis ami egyszer eldugul, az ki is tisztítható és mi 100 % biztonsággal átjárhatóvá tesszük a csövet. Akár a házban a mosdóban vagy a mosogatógépnél, a vécében vagy a mosókonyhában, kinn az udvaron az ülepítő felé vagy a gerinccsatornához vezető cső esetében.

Száz százalék megoldás, szakszerű duguláselhárítás, korrekt munka. Hívja a duguláselhárítást éjjel vagy nappal, reggel vagy uzsonnaidőben, gurulunk rendelkezésére.