A szennyvízvezeték mindig és minden körülmények között el tud dugulni. Van, aki már átélte a dugulás okozta bonyodalmakat és az ezzel járó felfordulást. Mások pedig jobb, ha számítanak rá: az ember életében eljön az a pillanat, amikor szükség lesz a szükséghelyzet feloldására, vagyis a duguláselhárításra.

Éjjel-nappal, itthon és külföldön, ránk bizton számíthat.

Nem mindegy ugyanis, hogy hol szereljük szét a vezetéket. Precízen meg kell állapítani, hogy az eltömődés hol van. Minden házigazda alapvető kérése, hogy ha lehet, ne csináljunk nagy felfordulást, a falbontás pedig a háziasszonyok rémálma. Szakember kell ide, duguláselhárításban nagy gyakorlatot szerzett szerelők. Munkatársaink pontosan ilyenek, számíthat ránk bármikor.

Garanciával, precízen, hogy a víz folyjon, nehogy visszabugyogjon. Dugulás a zárt emésztőgödörrel rendelkező házaknál is előfordul. Miért pont itt lenne más a szennyvízvezeték? Csakhogy a csővezeték tisztítása ebben az esetben sokkal körülményesebb, hiszen minden liter folyadék, a zárt gödröt telíti. Ha pedig a szennyvíztároló megtelt, akkor jöhet a szippantó, mehet a pénz a szippantásra. Megint csak azt kell mondanom: szakemberek és a legkorszerűbb gépek kellenek ide.

Olyan helyeken, ahol a szennyvízrendszer emésztőgödörben végződik, a duguláselhárítás során takarékoskodni kell a mosóvízzel. Kevés vízzel, nagy teljesítménnyel! Erre van ilyenkor szükség, mi pedig garantálni tudjuk, hogy a lehető legkevesebb folyadékot pumpáljuk az emésztőgödörbe. Először is fel kell mérni, hol lehet a baj: a szennyvízvezeték melyik részében található a dugulás. Szerencsés esetben mechanikai eszközökkel megállapítható a dugulás helye. Csakhogy a duguláselhárításban szerzett gyakorlatunk azt mondatja: az elzáródás mindig ott keletkezik, ahol nehéz hozzáférni. Fal mögött, könyökökben, földalatti vezetékekben.

Jöhet a bontás? „Jaj csak azt ne!” Minden házigazda kívánsága ez. Sok pénz, jelentős macera, senki sem kívánja a felfordulást. Van lehetőség arra, hogy szakipari spirállal utat csináljunk a víznek és „kitekerjük, kihúzzuk a mosogatószivacsot vagy a fél pár teniszzoknit a csőrendszerből.

Tegye a szívére a kezét: nem fordult még elő önnel, hogy WC takarítás közben véletlenül elengedte a szivacsot, vagy csak a vízsugár kikapta a kezéből. Időnként nem vesszük észre és a mosóvízzel együtt egy-egy zokni, nadrág is kisurran a lefolyóba. Ha nincs szerencsénk, ezek jókora galibát tudnak okozni. Azonban elég, ha rendeltetésszerűen használjuk a mosogatót, a szennyvízvezeték lassan, de biztosan akkor is elzsírosodik.

Hogy időnként súrolószert is használ? Nos tessék! Gondolt arra, hogy a nem túl nagy lejtésű, vékonyka szennyvízcsőbe, az áramlás közben a szemcsék kiülepednek. A nagy részét a víz elsodorja, de azért mindig marad egy kevés, amivel az áramlás nem birkózik meg. Segít a zsírosodás is: a filmszerűen odatapadó zsiradékban könnyen megtapadnak a súrolószer apró darabjai, vagy éppen a homok a salátáról, esetleg a frissen szedett és valóban kertben termesztett répáról. A vezeték belső átmérője egyre kisebb lesz, a víz alig akar elfolyni és egyre nagyobb a valószínűsége a dugulásnak. Rossz esetben a fél házat fel kellene túrni, hogy hozzáférjünk a vezetékhez. De a legtöbbször nincs erre szükség, csak a szakszerű duguláselhárításra.

Hívjon, megyünk, tisztítunk. Az ország bármely pontján és külföldön: Szlovákiában és Romániában is. A duguláselhárítás során olyan berendezést használunk, amely a csővezetékbe juttatva igen nagy nyomással, valósággal leborotválja a csőfalra rakódott szennyeződést. Éppen a rendkívüli teljesítmény miatt van kevés vízre szükség: nem terheljük ezzel a szennyvíztartályát. A duguláselhárítás közben ügyelünk arra is, hogy óvatosan bánjunk a csővezetékkel. Duguláselhárítás garanciával, reggeltő estig, éjszaka is: megbízhat bennünk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról