Nagyon sok esetben a figyelmetlen mesterek után megyünk duguláselhárítási munkát végezni akik nem figyeltek a másik munkájára. A minap éppen egy ilyen eset után döntöttem úgy, hogy megírom ezt a cikket. Egy Budapesti cégnél átalakítási munkálatokat végeztek a mesterek. Bontottak, véstek, fúrtak és faragtak, majd a végén mindent jól le is betonoztak.

A tulajdonos hívott minket egy külvárosi cég ritkán használt WC duguláselhárítására, amit percek alatt meg is oldottunk. Ki fizette a számlát majd pár nap múlva jelezte, hogy valami nem sikerült, mert a dugulás úrra fenn áll!

Természetesen azonnal odasiettünk, hiszen nekünk kellemetlen a helyzet, amikor a megrendelőben érezzük a bizonytalanságot a munkánk iránt. Soha nem csináltunk olyan munkát, ami nem tökéletes, ez számunkra presztizs kérdés! Tudjuk, hogy a legjobb reklám az, amit a megrendelők beszélnek egymás között! Tehát azonnal útra keltünk. A dugulást megint könnyedén elhárítottuk, de most éreztünk a csőben valamit, amit előtte nem. A tulajdonossal azonnal megbeszéltük, hogy a kamerás csatornavizsgálat, közismertebb néven a csatornakamerázás, talán többet mutat nekünk! Kamerázáskor a következőt láttuk a csatornában:

Csatorna kamerázás
Kamerás csatorna vizsgálat

Igen! Jól látszik, hogy az egyenes csatornaszakasz be van törve, egy jókora betontörmelék van beszorulva, illetve a csővezetékbe esve! Betonozás előtt a talajt jól megdöngölhették, hogy az ne süllyedjen le betonozás után, de nem figyeltek arra, hogy a törmelék után egy WC helység gerinc vezetéke lapul! De csak egy darabig, utána persze betörik. Hiába nem egy sima pvc csatorna lett beszerelve. A kgpvc cső sem bírja a végtelenségig! A dugulást ez a darab beton okozza! Sok esetben a figyelmetlenség és az oda nem figyelés okoz ilyen bajt. Jelen esetben egy raktár helységet kellett újra felbontani, de sok eset van, amikor a méreg drága csempe borítja már a helységet, amit még a padlófűtés is behálóz. Vigyázzunk egymás értékeire, hogy ne kelljen felesleges kiadásokba keveredni.

Ilyen esetekkel sűrűn találkozik a duguláselhárító! De nem szívesen adjuk át a tulajdonosnak ezt a rossz hírt soha!

A csatornával van gondja! Hívja Endrét Ő majd megoldja!