ipari-tisztitokCsatornaszag, elviselhetetlen bűz van a lakásban? Nem tudja, mit tegyen a csatornaszag ellen?

Manapság egyre több helyen panaszkodnak, hogy bár új lakásba költöztek, mégis mikor hazamennek csatornaszag, elviselhetetlen bűz csapja meg az orrukat. A kellemes otthon légköre egy kellemetlen birodalommá válik, ahol nem szívesen lennénk. A hétköznapokat megkeserítve, egyre több idegeskedés, bosszankodás lesz a jutalmunk a szép új családi fészekben. A vegyszeres kezelések sem vezetnek eredményre, jobb esetben néhány napig érünk el némi eredményt. Várjuk, hogy mikor mehetünk, a munkába csak ne érezzük ezt a bűzt. Közben megfordul mindenki fejében a gondolat, hogy így kell leélni az életet ebben a csatornaszagban?

De mitől is lehet ez a csatornaszag? Mi is lehet az oka ennek a bűznek? Mit tehet Ön a csatornaszag ellen?

Számtalan oka lehet! A legtöbb esetben a légbeszívó szelep beépítése és a csatorna kiszellőztetés sem oldja meg a problémát, sőt nem is az a megoldás! A bűz csak olyankor jöhet ki a rendszerből, ha az nem zárt! Tehát ott nyílás van rajta! Önnek nem csak az a célja, hogy ne érezze ezt a bűzt, hanem hogy a szennyvízhálózata zárt legyen. Ha nem zárt, akkor szabad utat hagy a baktériumoknak, és a fertőzésveszély kialakulásának. A jól kiépített szennyvízhálózat zárt, csak a kellő helyen beépített bűzelzáró elemeknél nyitott a rendszer.

A csatornaszag kiszivárgási helyét sok esetben némi bontási munka közbeiktatásával tudjuk felderíteni. Természetesen nem a fürdőszoba vagy a konyha burkolatát kell felszedni, csak a szerelvények leszerelésére gondoltam, közben vigyázva, hogy el ne törjön valami. A szerelvények egyre szebbek, dizájnosabbak, magában hordozva, hogy egyre törékenyebbek. Manapság vannak olyan berendezések, melyek a saját speciális kulcsa nélkül csak nagyon nehezen szerelhetőek le. Ezért van szükség egy szakemberre, aki tapasztalt és már végzett ilyesmit.

A csatornaszag felderítése lehet 5 perc, de lehet akár több napi munka eredménye is. A csatornaszag felderítéséhez némi szerencse is kell. Volt már arra is példa, hogy a hiba az emeleten volt, a csatornaszag viszont földszinti bejáratnál volt a legintenzívebb. A tulajdonos szétverte az egész előszobát, a falakat és a burkolatot is,  a probléma végül  mindössze 1500Ft-ból megoldódott.

Mit tehet Ön a csatornaszag ellen?

Próbálja megvizsgálni az illesztéseket a fal és a szerelvények között. Vannak esetek mikor ott van a baj. A falban lévő vezeték vizsgálatához hívjon minket, azzal Ön sajnos nem tud mit kezdeni, bele nem lát.

Ahhoz, hogy Ön igazán jól érezze magát az otthonában, jó legyen a komfort érzete, ha kellemetlen szagot érez otthonában, csatornatisztító szakembert hívjon a probléma megoldására! Cégünk sok éves tapasztalattal áll rendelkezésére a csatornaszag megszüntetése területén.

ID-100216400