Régi bérházak, mély garázsok, utcaszint alatti helységek, illetve olyan épületek esetén, ahol a szennyvízcsatorna méretezése annak idején, a mai szabványok alá lett méretezve, a darálós WC az egyetlen megoldás, amivel a napi szükségleteinket, a legpraktikusabban megoldhatjuk.

A darálós WC, egy szükség megoldás!

A darálós WC előnyei:

Kis hely igénye ellenére elég jó az emelési magassága.

Élettartama, amennyiben a karbantartásokat nem spóroljuk meg, akár 10-15 év is lehet! Találkoztam ettől régebbi készülékkel is!

Alkalmazható akár 32mm-es csővezeték esetén is! (Nem ez a méret az ideális)

Kevés áram fogyasztás.

Hátrányai:

Foglalkozni kell vele, esetenként karbantartani.

Meghaladhatja a 100000Ft-ot is!

Drága az alkatrész utánpótlása!

Sok fajta darálós WC-vel találkozhatunk. A jó öreg kínaitól a nagy nevű Grundfos, vagy épp a Vilo, de ne feledkezzünk meg az Alföldiről sem. Legyen az bármilyen darálós WC, mindegyikre vigyázni kell. Egyikbe se lehet tampont, kéztörlőt, vagy popsitörlő kendőt dobni. Sőt még az étel maradékokkal is vigyázni kell, sőt a túlzott Wc papírhasználatot is mellőzni kell!

A zsír és a vegyszer a darálós átemelők egyik legnagyobb ellensége. A zsír könnyen kirakódhat az eszközben, mely nagyobb darabokban dugulást okozhat. A vegyszer a szimeringet és egyéb kopó alkatrészeket teheti tönkre.

A darálós eszközök segítségével, könnyedén akár pár óra alatt alakíthat ki egy konyhát vagy egy fürdőszobát, olyan helyen, ahol a gravitációs rendszer nem alkalmazható! A lakásban végzett bontási munkák minimalizálásával, engedély kötelezettségek nélkül alakíthatjuk át akár a kisszobát fürdő helységgé. Az eszközre a kialakítása révén egyéb eszközök, szaniterek is ráköthetők. Akár mosdó, zuhanyzó, mosogató, bidé, stb!

Ezek az eszközök már csendesek, nem szükséges külön zajcsökkentő szigetelés kialakítása.

Ha egy jótanácsot elfogad, alkalmazzon jó minőségű készüléket! Ha nem tud dönteni ebben a rengetegben, kérje ki szakember segítségét. Amennyiben segítségre van szüksége, hívjon bizalommal!