Amit a kútkamerázásról tudni kell

Egyszer eljön az a pillanat mikor úgy érzi, hogy a fúrt kút nem ad elég vizet, vagy nem annyit, mint máskor. Meglehet, hogy a szivattyút nem tudja kivenni a fúrt kútból, mert éppen beszorult. Ilyenkor erősen javasolt a kútkamerázás alkalmazása a kút megmentése érdekében. A kútkamerázás nagyon sok kérdésre választ adhat, így a kút állapotára is. Megtudhatjuk, hogy mi is okozta a problémát és azt hogyan szüntethetnénk meg. Mielőtt feszegetné a beszorult szivattyút és ezzel végleg tönkretenné a drága kifúrt kutat jobb, ha megvizsgáljuk, hiszen meglehet, hogy a beszorult szivattyút nem húzni, hanem éppen lefelé kell nyomni a kiszabadítás érdekében.

A szennyezett kút esetében is fenn áll a mosatás előtt a lehetősége a kamerás vizsgálatnak, hiszen nem mindegy, hogy miképpen áll a kút kitisztításához. Az sem mindegy, hogy eliszaposodott a kút, vagy éppen egyéb szennyeződéssel áll szemben. Lehet hogy teljesen más beavatkozásra van szüksége. A vizsgálat folyamán megállapítható a fúrt kút minősége, várható élettartama és hogy van-e értelme bármilyen beavatkozásnak, ami akár több tízezer, de vannak esetek mikor ettől sokkal nagyobb összegbe is kerülhet.

A kútkamerázást csak megfelelően tömített jól vízzárt csővizsgáló kamerával lehet vizsgálni. A kamera jól tűri a nagy nyomáskülönbséget, így tökéletes kép minőségben élvezheti majd amit a képernyőn látni fog. A kamerás vizsgálatról felvételt készítünk, amit adathordozón adunk át igény esetén a megrendelőnek.

Ha megszeretné menteni a kútját akkor hívjon bizalommal, készséggel állok rendelkezésére!

 

csatornavizsgalo-kamera

További érdekes cikkek a duguláselhárításról