Weboldalamon sokszor írtunk már a lefolyók dugulásáról és annak elhárításáról, sőt olyan témákat is górcső alá vettünk, mint például a penész, vagy a vízkő. A mai blogbejegyzésünk nem másról fog szólni, mint a lakás legtöbbször használt tartozékáról, a WC-ről, és arról, hogy mikre figyeljünk oda, ha meg szeretnénk előzni a dugulás kialakulását.

1. Vízkő eltávolítása

Igaz, a WC-ben futó csőnek nagyobb a keresztmetszete, mint a többi lefolyóénak, de itt is fenyeget minket a vízkő, mely lassan, de biztosan teszi a dolgát. A vízkő egyik legnagyobb ellensége a háztartási sósav, melynek segítségével felvehetjük a kesztyűt a legmakacsabb vízkőlerakódással is. A sósav használata előtt viszont véssük az eszünkbe, hogy soha ne használjuk hypóval együtt, ugyanis a két folyadék reakcióba lép egymással, melynek során klórgáz szabadul fel, mely nagyon veszélyes az egészségre, legrosszabb esetben halált is okozhat!

2. WC-be esett/dobott tárgyak

A vécé dugulás leggyakoribb oka nem más, mint az oda nem illő tárgyak beleesése. A toalettbe esett tárgyak, például  kiválóan elakadnak a bűzzáró szakaszban, ahonnan elég nehézkes eltávolítani őket. A dugulások nem kevesebb, mint 75%-a a nedves törlőkendők bedobásából fakad, ezért kérünk mindenkit, hogy gyógyszeripari készítményeket, pelenkát, egészségügyi betétet, tampont, ételmaradékot, konyhai maradékot, szájmaszkot, gumikesztyűt, nedves törlőkendőt, építési törmeléket, festéket, robbanásveszélyes folyadékokat SOHA ne dobjanak, öntsenek a WC-be, és legyenek résen akkor is, ha gyermekek vannak a háznál, hiszen ők még nem sajátították el a rendeltetésszerű WC használatot!

3. Túlzott WC papír használat, kevés öblítés

Ne használjunk túl sok WC papírt, hiszen annak ellenére, hogy a WC papír egy vízben könnyen szétmálló anyag, okozhat kellemetlenségeket! Ha úgy látjuk, hogy kevés a víznyomás a kellő öblítéshez, öblítsünk többször, várjuk meg, míg a tartály tele lesz ismét vízzel, és ismételjük meg a folyamatot!

Ne becsüljük alá a WC pumpát sem, hiszen nagy segítség lehet a bajban, az viszont fontos, hogy tudjuk, nem a tunkolás, hanem a pumpálás során keletkezett vákuum oldja meg a problémánkat!

4. Túl sok vegyszer

Ezt nem kell több mondatban taglalnunk, elég csak annyi, hogy a túl sok vegyszerhasználat is negatív hatással lehet WC csészénkre, szóval ezt is kerüljük el használat közben!

Ezek lettek volna a legfőbb tippjeink a WC-ben kialakult dugulás megelőzésére, reméljük, hogy mindenkinek hasznosnak bizonyulnak a hétköznapok során.

Már megtörtént a baj, és sürgős segítségre lenne szüksége? Keressen bátran a Facebook-on üzenetben, vagy a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink egyikén, a lehető leggyorsabban kiszállunk és garanciával hárítjuk el a fellépő problémát!