Eljött a tél és vele együtt a hideg idő. Közben megfeledkezett arról, hogy a fűtéscsapot vagy az vízcsapot le kellene cserélnie, mivel már tavaly se működött tökéletesen, vagy esetleg termofejet szeretne kialakítani, felszereltetni. De olyan is előfordulhat, hogy a csapot nem lehet kinyitni, vagy elzárni a fűtési szezon kezdete után. Például kosz került a rendszerbe.

Ez még nem is lenne akkora baj, mint az, hogy a Főtáv zrt. még csak leereszti a fűtővizet a fűtés rendszerből, bár manapság már elég borsos áron. A közös képviseletnek is alá kell írnia egy dokumentumot, melyben beleegyezik a fűtés rendszer leürítésébe, vagy nem.

Itt kezdődik a bonyodalom. A közös képviselő nem minden esetben egyezik bele, hiszen a lakók is őt szidhatják ha megteszi, hiszen addig sincs fűtés és lehetett volna rá épp elég idő mondjuk a nyáron. Többletköltség a felfűtés, máshol is meghibásodhat a rendszer, épp a leürítés miatt… stb!

De hát ugye emberek vagyunk és mi is tévedhetünk, a fűtés viszont nem megfelelő, a radiátor nem tetszik, és épp most akciós egy másik, vagy egyszerűen csak másik fűtéscsapot szeretne felszereltetni egy meglévő nyomás alatti fűtés rendszerbe, vagy egyszerűen „csak” lyukas a radiátor!

Mit is tehet Ön ilyenkor?

Ilyenkor jöhet szóba a csőfagyasztás! A csőfagyasztást alkalmazhatjuk ivóvíz csövek esetében, amikor nincs kialakítva főelzáró, vagy gőzünk sincs róla, hogy hol kapott helyet.

Akkor is csőfagyasztásról beszélhetünk amikor a radiátort vagy a radiátor bármely szerelvényét szeretnénk kicserélni nyomás alatti rendszerben, anélkül, hogy leeresztenénk a vizet a rendszerből.

Csőfagyasztás előnyei:

  • A csőfagyasztás közben a fűtés a többi lakásban zavartalanul üzemelhet!
  • elkerülhetjük a további károkozást
  • gyors és olcsó megoldás
  • minimális áramfelvétel
  • csővezeték sérülés elkerülése

Mikor nem lehet a csőfagyasztást alkalmazni?

Amennyiben a folyadék áramlást nem lehet legalább az adott szakaszon elzárni úgy a fagyasztás nem lehetséges!

Milyen méretű csöveket tudunk elfagyasztani?

3/8”-2” csőméretek között tudjuk a készüléket alkalmazni

Berendezésünk kevés áramot fogyaszt és a mai kornak, egyik leg megfelelőbb csőfagyasztó eszköz!

Hívjon bizalommal ha baj van!