avada-plumber@2x

Csőfagyasztás, fűtés csőfagyasztás, vízcsap, fűtéscsap, radiátor csere, nyomás alatti rendszerben!

Eljött a tél és vele együtt a hideg idő. Közben megfeledkezett arról, hogy a fűtéscsapot vagy az vízcsapot le kellene cserélnie, mivel már tavaly se működött tökéletesen, vagy esetleg termofejet szeretne kialakítani, felszereltetni. De olyan is előfordulhat, hogy a csapot nem lehet kinyitni, vagy elzárni a fűtési szezon kezdete után. Például kosz került a rendszerbe.

Ez még nem is lenne akkora baj, mint az, hogy a Főtáv zrt. még csak leereszti a fűtővizet a fűtés rendszerből, bár manapság már elég borsos áron. A közös képviseletnek is alá kell írnia egy dokumentumot, melyben beleegyezik a fűtés rendszer leürítésébe, vagy nem.

Itt kezdődik a bonyodalom. A közös képviselő nem minden esetben egyezik bele, hiszen a lakók is őt szidhatják ha megteszi, hiszen addig sincs fűtés és lehetett volna rá épp elég idő mondjuk a nyáron. Többletköltség a felfűtés, máshol is meghibásodhat a rendszer, épp a leürítés miatt… stb!

De hát ugye emberek vagyunk és mi is tévedhetünk, a fűtés viszont nem megfelelő, a radiátor nem tetszik, és épp most akciós egy másik, vagy egyszerűen csak másik fűtéscsapot szeretne felszereltetni egy meglévő nyomás alatti fűtés rendszerbe, vagy egyszerűen „csak” lyukas a radiátor!

Mit is tehet Ön ilyenkor?

Ilyenkor jöhet szóba a csőfagyasztás! A csőfagyasztást alkalmazhatjuk ivóvíz csövek esetében, amikor nincs kialakítva főelzáró, vagy gőzünk sincs róla, hogy hol kapott helyet.

Akkor is csőfagyasztásról beszélhetünk amikor a radiátort vagy a radiátor bármely szerelvényét szeretnénk kicserélni nyomás alatti rendszerben, anélkül, hogy leeresztenénk a vizet a rendszerből.

Csőfagyasztás előnyei:

  • A csőfagyasztás közben a fűtés a többi lakásban zavartalanul üzemelhet!
  • elkerülhetjük a további károkozást
  • gyors és olcsó megoldás
  • minimális áramfelvétel
  • csővezeték sérülés elkerülése

Mikor nem lehet a csőfagyasztást alkalmazni?

Amennyiben a folyadék áramlást nem lehet legalább az adott szakaszon elzárni úgy a fagyasztás nem lehetséges!

Milyen méretű csöveket tudunk elfagyasztani?

3/8”-2” csőméretek között tudjuk a készüléket alkalmazni

Csőfagyasztás, fűtés csőfagyasztás, vízcsap, fűtéscsap, radiátor csere, nyomás alatti rendszerben!

Berendezésünk kevés áramot fogyaszt és a mai kornak, egyik leg megfelelőbb csőfagyasztó eszköz!

Hívjon bizalommal ha baj van!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top