Makacsabb dugulásnál csak a nagynyomású duguláselhárító berendezés tud igazán hatásos lenni.

Kivénhedt kidobott gatya, csirkecomb, műanyagzsák, gyökérbenövés… ezernyi oka lehet, egy nagyobb dugulásnak. Lehet azonban, hogy a több évtizedes csővezeték megsüllyedt, szétcsúszott és a beömlő föld, a cső kitámasztásra szánt tégladarabok okozzák a bajt.

Ha vezeték is megsérült, akkor nincs mit tenni, bontani és újjáépíteni kell. Ennek a megállapításában a csőbe vezethető videokamera adhat kifogástalan képet. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a csőkamerázást is csak a duguláselhárításban jártas szakember végezze, mert hiába „látható” a baj, ha nem éppen hozzáértő – gyakorlat híján – azt nem veszi észre. Jobb esetben azonban, csak a dugulást kell elhárítani.

A lefolyótisztításban használt woma rendszer egy akár háromszáz méterre is kiereszthető, nagynyomású vezetéket tartalmaz. A cső végén egy forgó fejjel, amely kúszik előre a vezetékben és 150-200 báros, iszonyatos nyomású vizet lövell ki magából, amellyel nemcsak a vezeték falán lévő lerakódások tisztíthatók meg, hanem a dugulást is kimossa helyéből, szinte elborotválja a szennyeződést. A woma segítségével a legtöbbször bontás nélkül sikerül kitisztítani a csővezetéket. A duguláselhárítás egyik leggyakrabban alkalmazott módszere ez. Miközben hatalmas nyomással tisztít és megszünteti a lerakódást nem tesz kárt a vezeték összeköttetéseiben. Bár a víz nagy nyomással lövell a cső falára, nem nagy mennyiségű folyadékot használ, vagyis udvari szennyvízgyűjtők csatornáinál is tudjuk használni.

A nagynyomású gépeket ma már nem csupán teherautókon tudjuk a megfelelő helyre szállítani, kisebb berendezések is a rendelkezésünkre állnak, így aztán ott is bevethetők, ahová a teherautóval nem igen lehetne beállni.

Ha úgy érzi visszabugyog a lefolyórendszer ideje hívni a duguláselhárítást. Tapasztalat szerint magától a dugulás a legritkább esetben szokott kitisztulni. Tapasztalt lefolyótisztítókra van szükség.

Duguláselhárítás, éjjel nappal, Budapesten és az országban bárhol. Garanciával. Hívjon bennünket inkább előzze meg a bajt és rendelje meg a szennyvízvezeték karbantartást.