Napjainkban a legfontosabb tényező a csatornarendszerek kiépítésével kapcsolatban nem más, mint a minőségi alapanyagok felhasználása. Mai cikkünkben górcső alá vesszük az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb alapanyagot, a KG PVC csöveket, és elmondjuk, miért érdemes ezt az anyagot választani, ha igazán energiahatékony otthont szeretnénk teremteni.

Mi az a KG PVC cső?

A KG PVC cső nem más, mint egy szabad gravitációs elvezető műanyag cső, ahogyan azt a neve is mutatja. A KG egy német szóból ered, méghozzá a kunststoffgrundwasserrohr-ból, aminek jelentése talajvízcső. A PVC pedig egy műanyag, a polivinilklorid rövidítése.

A KG PVC csövek felületén fel vannak tüntetve a cső paraméterei, a gyártó cég neve, a névleges átmérő, a gyűrűmerevség, a falvastagság, a cső alapanyaga és gyártási szabványa, valamint a gyártási műszak száma is, ezért mondhatni könnyű dolgunk van a választásnál, hiszen minden szükséges információt megtalálunk ahhoz, hogy a megfelelő csöveket válasszuk.

Felhasználási terület

Felhasználási területe igen sokrétű, ugyanis felhasználható házon kívül és belül, a föld alatt és felfüggesztve egyaránt. A KG PVC csövek ideálisak ipari és háztartási felhasználásra is. Vízelvezetés mellett gyakran használják őket a filmiparban, különböző akadálypályákon és szellőző csőként is megállják a helyüket.

A PVC csövek legtöbb esetben kiválóan teljesítenek csapadékvíz és szennyvíz elvezetésekor, de használatuknál nem árt olyan tényezőket figyelembe venni, mint például az ipari nyomás, vagy a megfelelő hőmérséklet, hiszen ezek könnyedén kárt tehetnek a gyűrűs illesztésben.

Minden, amit a KG PVC csövekről tudni érdemes

Rezisztencia

A PVC csövek remek ellenálló képességeket tudhatnak magukénak, hiszen páratlanul ellenállnak a tisztítószereknek, a sós víznek, az ultraibolya sugárzásnak, különböző savas és lúgos kémhatású folyadékoknak, alkoholnak, szulfátoknak és több mérgező gáznak is.

Összeszerelése

A KG PVC csövek népszerűsége nem csak sokrétű felhasználásukban rejlik, hanem abban is, hogy összeszerelésük rendkívül egyszerű. A csöveket idomokkal kell összeilleszteni és rögzítőgyűrűkkel rögzíteni.

Ezek azok a tulajdonságok, melyek miatt tényleg érdemes a KG PVC csövek mellett letenni a voksunkat, ha energiahatékony otthont szeretnénk teremteni.

Duguláselhárításra lenne szüksége? Várom hívását a +3670/7444-444-es telefonszámon a nap 24 órájában! További elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolat menüpont alatt. Szeretne több hasznos cikket olvasni a témában? Kövessen a Facebook oldalamon, ahol hetente megjelenő friss cikkeim mellett minden újdonságot megtalálhat vállalkozássommal kapcsolatban.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról