Bizonyára mindenki találkozott már konyhai hulladékdarálóval, közkedveltebb nevén konyhamalaccal, ha nem is otthon, akkor az amerikai filmekben, ugyanis amerikai barátaink már több, mint 5 évtizede esküsznek erre a megoldásra, ha konyhai ételmaradék eltüntetése a cél. Mai rövid blogbejegyzésünkben megvizsgáljuk ezt az eszközt, feltárjuk a konyhában betöltött szerepét, és elmondjuk előnyeit is.

Mi az a konyhamalac?

A konyhai hulladékdaráló egy olyan eszköz, melyet egy John W. Hammes nevet viselő amerikai úriember alkotott meg az 1920-as évek végén, a háziasszonyok nagy örömére. Ez egy olyan szerkezet, mely maradéktalanul képes apró szemcsékre zúzni a konyhai szerves hulladékot.

Hol helyezkedik el?

A konyhai hulladékdaráló a mosogató alatt helyezkedik el, ezért nem szükséges ügyelnünk a kiválasztás során, hogy szemet gyönyörködtető legyen.

Mik az előnyei?

A konyhamalacnak számos előnyét tartjuk számon. Amellett, hogy szinte másodpercek leforgása alatt őrli apróra a szerves hulladékokat, majd a lefolyóba engedi azt, szinte semmilyen karbantartást nem igényel.  További előnye, hogy alkalmazásával a család környezettudatosabbá válik, sőt segítségével könnyedén megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól is.

Minden, amit a vízkőről tudni kell!

Beszerzése, beépítése

Szerencsére a konyhamalac utólag is egyszerűen beszerezhető és beépíthető, azt azonban elengedhetetlen tudnunk a vásárlás előtt, hogy a lefolyórendszerünk megfelelően van-e kiépítve, és megfelelő átmérőjű-e, ugyanis csak a megfelelően kiépített, megfelelő átmérőjű cső esetén kerülhető el a nem kívánt dugulás.

A konyhai darálóknak 40 mm-es, illetve annál nagyobb csövekre szerelhető típusai léteznek, de a 40 mm a legkisebb átmérő, ebben az esetben nem biztos, hogy napi használat mellett elkerülhető a dugulás, ezért mi sem kifejezetten ajánljuk a használatát. Az ennél nagyobb, 53-60 mm-es csövek esetén remekül alkalmazható, rendeltetésszerű használat mellett, különben ebben az esetben is megtapasztalható a nem kívánt dugulás. Ha a nagyobb cső átmérő ellenére mégis dugulást tapasztalunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy azt a szakszerűtlen beépítés, vagy a már meglévő lefolyórendszerünk helytelen kiépítése okozza.

Az eszköz beszerzése és beszerelése előtt mindenképp kérjük vízvezeték szerelő segítségét!

Hasznos tanácsok a használatához:

  • csak olyan étel és zöldség/gyümölcsmaradékokat dobjunk bele, melyek könnyen apríthatóak! A csontokat és más, kemény anyagokat a kukába dobjuk!
  • Használata közben mindig folyjon a víz! A víz juttatja el a ledarált ételmaradékot a lefolyóba, és a folyó víz tisztítja ki a berendezés belsejét is.
  • A darálóba nyúlni sosem szabad! Amennyiben mégis muszáj belenyúlnunk, azt csak áramtalanított állapotban tegyük!
  • Ha olyan dolog kerül a darálóba, melyet nem tud ledarálni, mindenképpen áramtalanítsuk eszközünket!

Ezek lettek volna a leghasznosabb információk erről a hasznos konyhai eszközről, reméljük hasznos információkkal szolgáltunk erről a konyhai darálóról!

Szeretne naprakész lenni a vállalkozásomat érintő újdonságokkal kapcsolatban? Kövessen a Facebookon, és a többi közösségi média platformon! Segítségre lenne szüksége? Keressen bizalommal a nap bármely órájában a +3670/7444-444-es telefonszámon, vagy a dugulaselharitass@gmail.com e-mail címen!