Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a kutak területén. Nagy sikert aratunk, és sok eredményt értünk már el a fúrt kutak beszorult szivattyúinak kiszabadításakor. Előfordulnak azonban olyan esetek, amikor már nem lehet megmenteni kutunkat, mert az nem lett jól kifúrva, vagy éppen egy földmozgás miatt szakadt be, ne adj Isten valaki egy olyan tárgyat dobott bele (akár rosszindulatból), amit többé nem lehet eltávolítani.

Ezekben az esetekben sajnos másik kutat kell fúrni.

Amit az ügyfél általában szeretne:

  • A kút legyen olcsó, de jó vízadó képessége legyen!
  • „Nekem jó a szürke, jobb esetben a narancssárga pvc csatornacsőből is a kút, mert a szomszédnak is abból van, és működik!”
  • „Elég, ha csak egy méter vízoszlop van mert kicsi a kert.”

A felsorolást még folytathatnám, ilyen esetekben sajnos nem lehet jó kutat készíteni, ezért ezeket nem is vállaljuk! A szlogenünk minden esetben, a jót vagy semmit!

Amit vállalunk:

  • kútkamerázás
  • kútkompresszorozás
  • Kút kamerásvizsgálat
  • Kútba esett tárgy kiszabadítása (amennyiben megoldható)
  • Kútfúrás 20m mélységtől 100-125mm átmérőig. Kizárólag csak kútbéléscsővel!
Kútfúrás, kútfúró

Más szakemberek által félbehagyott kutat nem biztos, hogy tudjuk vállalni, de megvizsgáljuk és megbeszéljük a helyszíni felmérés után!

Önjáró kútfúrógépünk keskeny, nem túl magas és viszonylag rövid, viszont nagyon masszív ipari erőgép. Emiatt akár egy kiskapun keresztül is meg tudjuk közelíteni a kút fúrási helyét. Helyszíni szemlét nem minden esetben tartunk, vannak esetek amikor egy pár fotóból el tudjuk dönteni, hogy az adott helyen mit lehet és mit nem. A kútfúrógép minden esetben a helyszínen marad a fúrás befejezéséig, ezzel számolni kell. A gép nem hangos, normál diesel üzemű, így nem zavarja a szomszédok nyugalmát, viszont áramszünet esetén sem áll meg a fúrás!

Vannak esetek amikor egy vagy két iszapgödröt kell kialakítani a fúrással keletkezett hordalék elhelyezése érdekében.

Amennyiben ezt Ön nem tudja biztosítani, mi kedvező áron kialakítjuk ezt egy kismarkoló segítségével, így Önnek ezzel sem kell bajlódnia. Fúrás után a kertrendezés nagyját egy kis Bobcat földmunkagép segítségével eldolgozzuk.

Fúrás után, igény esetén megfelelő szivattyút telepítünk, amit az Ön igényeihez igazítva szerzünk be, vagy megmondjuk milyen szivattyút érdemes beszereznie! Ha mi nem tudjuk vállalni a szivattyú telepítését, akkor egy általunk garantált szakember segítségét tudjuk felajánlani, akiben megbízunk.

Amiről Önnek gondoskodnia kell a fúráshoz, az sajnos nem más mit amiért hívott minket, a víz. Ezt lehet a szomszédból, vagy lajtos kocsival hozatni, esetleg az esővizet felfogni valamilyen módon. Előre nem tudjuk mennyi vizet kell hozatni, ez lehet 1-2 köbméter de lehet sokkal több is. Ez függ a fúrási rétegrendtől, és a talajszerkezettől.

Amennyiben több információt szeretne, hívjon bizalommal a +3670/7444-444-es telefonszámon!