Ahhoz, hogy minden dugulást egészen biztosan szakszerűen el tudjunk hárítani szakmai tapasztalataink mellett a megfelelő, professzionális eszközök sietnek segítségünkre. A duguláselhárító felmérve az adott szituációban felmerülő problémát, a megfelelő és arra legalkalmasabb eszközzel fogja megszüntetni a dugulást.

Duguláselhárítás közben mindig a legfejlettebb, legmodernebb technológiájú gépek birtokában bármely dugulási problémával hatékonyan veszik fel a harcot az alábbi segédeszközök segítségével. Duguláselhárítás közben nem elég csupán a spirállal dolgozni a szennyvízvezetékben s mivel rengeteg féle dugulás létezik, így több fajta eszközre is szükség van.

Alapvetően 5 fajta dugulási problémával szembesülhetünk munka közben:

1. papír vagy hajcsomók által keltett dugulás
2. a zsírlerakódások következtében kialakult dugulás, ezek kemény dugulástípusok
3. ugyancsak zsírlerakódások, melyek hosszú idő alatt jöttek létre és már elkövesedett,
megkeményedett anyagok
4. fa gyökérbenövések
5. iszaposodás

Egyenes fúró, átmérője megegyezik a csőtisztító spirál átmérőjével.

Buzogányos fúró, könnyebb iszaposodás fellazítására szolgál.

Visszavezető fúró, beszorult rongy eltávolítására szolgál

Tölcséres fúró szintén laza iszaposodás eltávolításakor van segítségünkre.

Mindig a dugulás, elzáródás típusától függően kell megválasztani, hogy milyen fúrófejet választunk azok megszüntetéséhez. Az átfúrandó anyag lehet haj, zsírlerakódás, konyhai hulladék, papír, textíliák. Ezeket a fúrófejeket a tisztító spirál végére erősítve használjuk.

Villás vágófej Ez az eszköz alkalmas a makacs zsírlerakódások ledörzsölésére, levágására valamint egyéb anyagok összeaprítására, enyhébb eliszaposodás esetén is alkalmazható.

Lapátfejű fúró Formára hajlított fúró eliszaposodott csatornákhoz, szilárdabb dugulásokhoz ajánlott.

Spirálos fűrészfogú vágófej – Benőtt, könnyebb gyökérzet és vékonyabb ágak szétaprításánál tesz jó szolgálatot. Fák gyökérzetének eltávolításához ajánlott.

Fogazott, keresztlapos fúró – Nagy hatékonyságú eszköz kemény dugulások átfúrásához és eltávolításához, malter könnyebb beton kivágásához,

Láncos tisztítófejek – A fő dugulás elhárítása után a csőhálózat oldalfalának tisztítására, maradék zsírlerakódások eltüntetésére, a teljes csőkeresztmetszet tisztítására szolgál.

Keményfém fúrófejek – keményfém élek valamint a legkeményebb dugulások elhárításához, betonlerakódások, vízkő, húgykő, gipsz eltávolításához alkalmazható hatékonyan.

Recézett, villás fej – általános duguláselhárítási feladatokra, főként fa gyökérbenövésekre és azok kivágására ajánlott.

Két utas gyökérvágó – gyökerek, ágak, szilárd anyagok vágásához, előre-hátra menetben.

Remélem ezen bejegyzésem is segítségükre volt, ne feledjék, hogy ha bármilyen kérdésük merült fel, vagy szeretnék szolgáltatásaimat igénybe venni, hívjanak bátran a +3620/318-1614-es telefonszámon, akár éjjel is, az év minden napján, vagy keressenek a dugulaselharitass@gmail.com e-mail címen!