avada-plumber@2x

Gyökérvágás

Gyökérvágás, csatorna gyökértelenítés, gyökérvágó.

Sajnos, ahogy elöregszenek a szennyvíz és esővíz csatornák, egyre gyakoribb problémát jelentenek a fák, bokrok és egyéb növényzetek gyökerei és az ezzel járó bosszúság, majd a gyökérvágási munka! Az úgynevezett hajszálgyökerek belenőnek még a legerősebb beton és gránit szennyvízvezetékbe is, annak hajszálrepedésein keresztül. A rosszul összeillesztett műanyagcsőbe egy befordult vagy kifelejtett gumigyűrű mellet is képes megtalálni az utat.

A fagyökérzet mivel a szennyvízvezetékben jó táptalajt talál, arra összpontosít, hogy minél nagyobb gyökérzetet tudjon növeszteni ezen a helyen, hisz annál több tápanyagot tud szerezni önmagának. Ezzel nekünk súlyos problémát okoz, a gyökérvágó szakembernek viszont egyre több munkát ad. Állandó dugulásokat okoz, miközben rongálja a lefolyó vezetéket. Képes annyira megerősödni, hogy akár a betont is eltöri, számos példa van erre: bizonyára járt már olyan helyeken, parkokban ahol a fagyökér a járdát fölnyomta és tönkretette. Gondolom látott már olyat is mikor egy egyszerű szobanövény szétnyomta növekedés közben a cserepet, vagy kirándulás közben a várfalakon megélő fákat is említhetném. Eleinte egy-két évente majd egyre sűrűbben kell majd gyökérvágó szakembert hívni, mivel soha nem adja fel a növekedést. Ilyenkor már csak időt tudunk nyerni és toljuk a vezeték csere időpontját.

Gyökérvágás

A gyökérvágás komoly szaktudást igénylő mesterség! Óvatosan a lehető legnagyobb figyelemmel lehet a gyökérvágást végezni, ügyelve arra, hogy gyökérvágás közben nehogy nagyobb kárt okozzunk. Kezdő szakemberek könnyen veszélybe sodorhatják a felszerelésüket, ha nem kellő óvatossággal végzik a munkát. A gyökérvágó fej könnyen bele vág a gyökérzetbe, viszont nagyon nehezen ereszti azt, így fenn áll a veszélye annak, hogy beszorul az egész felszerelés, amit csak bontással lehet majd kiszabadítani. A gyökérzet eltávolítása csak megfelelő szakértelemmel végezhető feladat. A fák gyökérzetei belenőhetnek bármilyen anyagú, (beton, tégla, eternit, műanyag, gránit) szennyvízvezetékbe. A vezetékek és tisztító aknák illesztései jelentik a legkritikusabb pontokat, hiszen ott tud legelőször belenőni a gyökérzet!

A fák gyökérzetét nagyon nehéz kiirtani, ellenben semmi értelme a szép fát kivágni. Sajnos a kivágott fa gyökérzete a földben még akár több évtizedig is élve maradhat. A másik kritikus benövési pont a téglából épített, illetve a rosszul kibetonozott tisztítóakna. A téglák között a fugáknál és a repedéseknél nő be legtöbbször a gyökérzet. Amint megérzi a táptalajt, azonnal el kezd bokrosodni és erősödni. Nagy igyekezetében olyan erővel terjeszkedik, hogy még a beton csövet is képes eltörni.

Sok esetben a házak beton alapján keresztül is benő az épület alá. Nem egy esetben duguláselhárítás közben, elképesztő helyeken találkozunk fagyökérzettel, még úgy is, ha az udvaron, de még a környéken egy árva fa sem látható. Kellemetlen meglepetés érhet minket munka közben.

Amennyiben önnek egy megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező csatorna gyökértelenítést végző gyökérvágó, szakemberre van szüksége, hívjon minket bizalommal. Munka végeztével elmondjuk, hogy milyen szerekkel lehet vágás után kordában tartani, és a növekedésben lassítani a gyökérzetet.

Gyökérvágás

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top