A X. kerület egy népes környéke Budapestnek, ahol rengeteg ház van, természetesen sok új építésű és még több régi típusú házzal. Amikor belépünk egy régebbi házba, nem is gondolnánk, hogy néha milyen problémákat rejtenek a falak, vagyis, hogy a falak mögött milyen problémák húzódnak. A csőrendszer sok helyen már elöregedett, így várható, hogy egyszer csak elreped vagy eltörik. A megelőzés érdekében érdemes Kőbányán is duguláselhárító szakember tanácsait figyelembe venni, és ellenőriztetni a csöveket, vagy csak egyszerűen néha végezni egy lefolyótisztítást otthon, és figyelni a csöveket, ha netán valahol vizesedést észlelünk, akkor rögtön mestert hívhassunk.

A X. kerületi, Kőbányai duguláselhárító néhány tanácsot ad a lefolyók otthoni tisztítására. Szerinte szükséges néha készíteni egy házi oldószert, amit bizonyos időközönként kell a lefolyóba önteni. A házi oldószer tartalmazhat ecetet, szódabikarbónát, sót, bóraxot, trisót és még forró vizet – ezekből azonban nem kell mind, csak néhányat kell kiválasztani és fontos a mennyiség is, hiszen a túl erős oldószer képes akár szét is marni a csöveket. Amikor kis dugulásról van szó, amit még észre sem veszünk annyira, akkor ezek a szerek összekeverve nagyon jó hatással tudnak lenni, és olcsón eltávolítják a szennyeződéseket. Persze, amikor már komolyabb a baj, akkor nem segít ez, akkor szerelőt kell hívni, aki könnyen és gyorsan tudja megoldani a problémákat. Nem érdemes sokáig nekünk próbálkoznunk, mert még csak nagyobb problémákat okozunk.

Budapest X. kerület

Kőbányán már nagyon jó mesterek vannak, akik megbízható munkát tudnak végezni, tehát ha nem tudja elhárítani a problémát, akkor inkább érdemesebb őket hívni, hiszen ők rendelkeznek a megfelelő szerszámokkal is, így semmiben nem tesznek kárt.

A X. kerületben sem kell többé a csőtöréstől tartani, ha betartja a szakember utasításait.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról