avada-plumber@2x

Blockages due to pets: Practical tips for clean pipes

Azoknak, akik háziállatokkal osztoznak az otthonukon, jól ismert tény, hogy kedvenceik néha kihívást jelenthetnek a lakás tisztaságának fenntartásában. Az egyik gyakori probléma, amivel találkozhatunk a dugulás, különösen a macskaalom és a kutyaszőr miatt. De ne aggódj, néhány egyszerű lépéssel megelőzheted és kezelheted ezeket a problémákat.

1. Szűrők használata

Az egyik leghatékonyabb módszer a duguláselhárításra, hogy megakadályozzuk a kutyaszőr vagy macskaalom belekerülését a csövekbe a szűrők használata. Vásárolj olyan szűrőket, amelyek alkalmasak a fürdőszobai és konyhai lefolyókba, és rendszeresen tisztítsd meg őket.

2. Regular cleaning

Az időben történő tisztítás elengedhetetlen. Ne várj, amíg a csatornák teljesen eldugulnak. Használj olyan tisztítószereket, amelyek képesek feloldani a kutyaszőrt és a makacs lerakódásokat.

3. Macskaalom helyes elhelyezése

Ha macskatartó vagy, fontos a macskaalom megfelelő elhelyezése. Ügyelj arra, hogy a macskaalom helye olyan legyen, ahol könnyen takarítható, és ne engedd, hogy a szőr és a homok a lefolyókba kerüljön.

4. Kiemelt figyelem a fürdőszobában

A fürdőszobai lefolyók különösen érzékenyek a szőrre és az egyéb dugulásokra. Kiemelt figyelmet kell fordítani rájuk, és rendszeresen takarítani kell őket.

Dugulás a háziállatok miatt: Praktikus tippek a tiszta csövekért

5. Háziállat-barát lefolyótisztítók

Vásárolj olyan lefolyótisztítókat, amelyek kifejezetten kutyaszőr és macskaalom elleni harchoz készültek. Ezek a termékek hatékonyan feloldják a dugulásokat, miközben nem károsítják a csöveket.

6. Következetes szőrkefélés

A rendszeres szőrkefélés nemcsak a háziállatok egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet, hanem segít csökkenteni a szőr mennyiségét, amely a lefolyókban végezhet, ezért naponta vagy hetente legalább egyszer fésüld át a kiskedvencedet, lehetőleg olyan helyen, ahol nem eshet bele a lefolyóba.

7. Tudatos étrend és hidratálás

Az állatok megfelelő étrendje és megfelelő hidratáltsága is segíthet csökkenteni a kóbor szőr mennyiségét. Egy egészséges kutya vagy macska kevesebb szőrt veszít, így kevesebb kerülhet a csatornákba.

8. Tanítsd meg a háziállatodat a helyes alomhasználatra

Tanítsd meg háziállatodat arra, hogy az arra kijelölt helyen ürítsen. Ezzel nemcsak a lakás tisztaságát őrizheted meg, hanem csökkentheted a lefolyókba kerülő szennyeződések mennyiségét is.

9. Ne ürítsd az almot a lefolyóba!

Amikor a háziállatoknak kialakított alommal dolgozol, mindig emlékezz arra, hogy soha ne öntsd a lefolyóba az almot vagy a homokot. A lefolyókat nem úgy tervezték, hogy nagy mennyiségű anyagot, például almot kezeljenek. A lefolyóba kerülő szemcsék könnyen összegyűlhetnek, mely elakad a csövekeben, ezzel hatalmas problémát okozva.

Ahelyett, hogy az almot a lefolyóba öntenéd, válassz más megoldást a hulladék kezelésére. Használj zacskót vagy szemetest, és dobd ki a szemetesbe vagy a kijelölt hulladékgyűjtőbe. Ez csökkenti a blockage kockázatát és megőrzi otthonod csatornáit.

10. Szakértői segítség

Has a blockage már bekövetkezett, ne habozz szakértői segítséget hívni! Csapatunkban profi duguláselhárítókat ismerhetsz meg, akik hatékonyan kezelhetik a problémát, és segíthetnek megelőzni a további kellemetlenségeket. Remember, mi az év minden napján rendelkezésedre állunk!

Drain problems: Frequently Asked Questions

How to clean a greasy drain?2023-05-24T09:27:47+02:00

Cleaning greased drains often involves the use of degreasing agents, to remove grease and oil from the drain wall. Using hot water can also help dissolve the grease and make it easier to drain.

How to clean a clogged drain at home?2023-05-24T09:27:00+02:00

Cleaning clogged drains at home often involves household products, for example, using baking soda and vinegar, to unclog. Also, different drain cleaning tools, such as the drain cleaning spiral, can also be useful.

How to clean a kitchen drain?2023-05-24T09:25:53+02:00

Cleaning the kitchen drain is important for grease, to remove oil and food residues, which can cause clogging. Regular cleaning helps prevent drain clogging and unpleasant odors. A combination of baking powder and hot water can be effective in dissolving grease and oil.

Why does water come back from the drain?2023-05-24T09:25:15+02:00

If the water comes back through the drain, it indicates that, that there is a blockage somewhere in the pipe system. This problem often occurs in the sink or bathroom, where water cannot flow freely through the pipes. Baking soda is a great natural cleaner, which helps dissolve grease and oil down the drain. Simply sprinkle a cup of baking soda down the drain, then pour a cup of hot water over it, and leave it on for a few minutes, before rinsing.

Why does water come up in the floor drain?2023-05-24T09:24:34+02:00

This problem usually occurs when, when the floor drain gets clogged, and the water cannot drain. This is often dirt that accumulates in the floor drain, such as hair, it occurs due to soap and other substances. The drain cleaning tools, such as the drain cleaning spiral, can be helpful in this process.

Why does water come back from the drain?2023-05-24T09:23:50+02:00

If the water comes back through the drain, it indicates, that there is a blockage somewhere in the pipe system. This problem often occurs in the sink or bathroom, where water cannot flow freely through the pipes. Liquid drain cleaners are commercial products, which are specially designed for cleaning drains. These products often contain harsh chemicals, which dissolve fat, oil and food residue down the drain.

Why is the water draining slowly from the shower tray??2023-05-24T09:23:13+02:00

This problem is often the hair, it forms due to the accumulation of soap and other substances in the shower drain. These substances slow down the flow of water, and can eventually cause clogging. Salt can help unclog the blockage. Sprinkle a cup of salt down the drain, then pour a cup of hot water over it, and leave it on for a few minutes, before rinsing.

Why is the water not draining in the sink??2023-05-24T09:16:04+02:00

This problem usually occurs when, when food remains, grease or oil accumulates in the drain, which blocks the path of water. This can cause clogging over time, which prevents water from draining. We can use baking powder to solve this problem. Simply sprinkle a cup of baking powder down the drain, then pour a cup of hot water over it, and leave it on for a few minutes, before rinsing.

More interesting articles on unclogging

Go to Top