Az első komoly fagyok megérkezése előtt a lakosok nagy gondot fordítanak a vízmérő eszközök és a vízvezetékrendszer teljes téliesítésére. Elzárják és szigetelik a kerti csapokat, elvégzik a víztelenítési munkálatokat, és meggyőződnek az aknafedők épségéről. Ugyanakkor a csatorna felkészítésére már kevesebben ügyelnek, pedig a karbantartás hiánya itt is nagy gondokat eredményezhet.

Milyen károktól kell tartani a fagyveszélyben?

Télen különösen fontos a csatorna tisztítása, a szennyeződésekkel telítődött csövekben ugyanis pangó víz alakul ki, amiből a hideg hatására jég keletkezik. Mivel a dugulás folyamatosan növekszik, idővel a szennyvíz nem tud megfelelően elfolyni.

Ebben az időszakban a hagyományos háztartási hordalék (törlőkendő, tisztasági betét, ételmaradék, ruhafoszlányok) mellett az ősszel lehullott levelek és faágak is problémát jelentenek.

A vékonyabb anyagok rendszerint egymásra tapadva okoznak torlódást, a kisebb-nagyobb ágak pedig a különféle iránytörésekben akadnak el. Ráadásul minél nagyobb a dugulás mértéke, annál lassabb a víz folyása. A lassan hömpölygő víz pedig még inkább növeli a lerakódások lehetőségét.

Hogyan lehet megakadályozni a károkat?

A legjobb megoldás a tisztítás, amelynek időigényessége a helyzettől függően húsz perc vagy akár több óra is lehet. A feladat elvégzéséhez cégünk szakszerű segítséget biztosít. Tapasztalatainknak köszönhetően tökéletesen áttisztított csatornát adunk vissza a tulajdonosnak, aki az eredményt igény szerint kamerafelvételen keresztül is megtekintheti. A kamerás csatornavizsgálatnál a folyamat egy színes monitoron végig nyomon követhető. A módszerrel a csatornahálózat állapota is egyszerűen megállapítható.

Ha szeretné megelőzni a fagyokból származó bosszúságokat, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Miért minket válasszon?

Cégünk szennyvíz és esővíz csatornákra specializálódott, azon belül is womás tisztítás, csatornaszag felderítés, kamerás duguláselhárítás és lejtésmérés szerepelnek a szolgáltatásaink között. A fővárosban, Pest megyében, Fejér megyében, Komárom-Esztergom megyében és Nógrád megyében vagyunk elérhetők.

A szakterületünkön magas színvonalat képviselünk, munkánk minőségéről a 30 éves szakmai tapasztalatunk mellett az oldalon felsorolt referenciák tanúskodnak.

Mivel a már meglevő hálózat karbantartásával foglalkozunk, ezért nem akarjuk minden esetben újraépíteni a csatornát, igyekszünk egyszerűbb megoldásokat találni. A munkához pedig mindig teljes odaadással és minőségi felszereltséggel állunk neki.

Gyors segítség

Az ügyfélközpontúság nálunk kifejezetten fontos magatartás, ami a gyorsaságunkban is megmutatkozik. Ha gond van, lehetőleg még a bejelentés napján vagy legkésőbb másnap érkezünk. Ezt sokszor a sürgősség határozza meg. A halasztást nem tűrő problémákat villámgyorsan orvosoljuk. Etikusan járunk el, számunkra az anyagiasság nem élvez előnyt.

Az érkezés időpontját mindig pontosan meghatározzuk. Önt is telefonon keresztül értesítjük, így nem kell órákon keresztül feleslegesen várakoznia az otthonában.

Milyen eszközökkel dolgozunk?

Az eszközkészletünket az évek alatt felgyűlt gyakorlatunknak megfelelően alakítottuk ki. A duguláselhárításhoz a kézi módszerek helyett jól bevált gépeket alkalmazunk. Ilyenek például a Rothenberger R600 és Ridgid K50 és Ridgid 1500 csatornatisztítók, amelyekhez a hatékonyság érdekében különféle méretű fejeket és spirálokat használunk.

Womás csatornatisztításnál a gépeink a 40 és 300 mm-es csőméretig vethetők be, de szükség esetén ennél nagyobb méretekre is tudunk megoldást. Kamerás vizsgálatot akár teljes lejtésméréssel is vállunk a 20 és 2000 mm közötti átmérővel rendelkező csövek esetén. A nyomvonal készítéséhez szintén csúcskategóriás berendezéssel dolgozzunk.

Amennyiben kérdése merült fel vagy igénybe venné a fenti szolgáltatásokat, az oldalon található elérhetőségeken várjuk jelentkezését!