Buda sokszínű kerülete: az Óbudát és Békásmegyert is magába fogadó 3. kerület. Közel 130 ezer lakost számlál. A 3. kerületet délen a Szépvölgyi út, míg északon – többek között – Budakalász városa határolja. Talán hatalmas területe is magyarázza, hogy a kerület ma sem mutat egységes képet. Amíg Óbuda legforgalmasabb részének tekinthető Szentlélek tértől néhány percnyi sétára olyan épületeket találhatunk, amelyek máig megőrizték sajátos ódon hangulatukat, addig a Flórián tér környékét – a modern, avagy ma már inkább a szocreál stílus jegyében – tízemeletes házak veszik körül. Nem is beszélve a Kaszásdűlőn található földszintes társasházaktól, vagy a csillaghegyi elegáns ingatlanokról. A 3. kerület változatos épülettípusai pedig azok számára is sokféle kihívást jelentenek, akik dugulás megszüntetést végeznek Óbuda-Békásmegyer térségében.

 A római kortól napjainkig

Kétségtelen, hogy a főváros III. kerületének déli részéből már az őskorból is találhatunk leleteket. Legtöbben azonban mégiscsak a római kori emlékek jutnak eszükbe Óbudáról, pontosabban Aquincumról. Az egykori légiótábor majdani fővárosunk megszületésének kiindulási pontja volt.

Az időszámításunk szerinti 1. század környékén a római hódítások következtében a hatalmas birodalom északi határa hazánk területén húzódott. A római katonák, hatalmas falakból és tornyokból álló limes-t építettek a Duna mentén, amely évszázadokig képes volt ellenállni a barbár támadásoknak. A mai Flórián tér környékén mintegy 6000 fő katona állomásozott, s az aquincumi település fénykorában mintegy 50-60 ezer ember számára biztosított otthont.

Igaz, hogy a középkor eleje az aquincumiak számára is sötét volt, hiszen az 5. században az egykori katonavárost a földdel tették egyenlővé a betörő barbár hordák Alsó-Pannónia központját. Ellenben, a mai Óbuda területe a népvándorlás korától kezdve újból lakott területnek számít, sőt a középkorban a térség szerepe egyre hangsúlyosabbá vált.

Az évszázadok folyamán a település több része (pl. Csillaghegy, Rómaifürdő stb.) mezővárosi, illetve kertvárosi rangot kapott. Az 1900 évek elején Óbuda-Békásmegyer fejlődése újabb lendületet kapott, hiszen a gyáripar kialakulásával osztrák, lengyel, valamint cseh iparosok és munkások telepedtek le a városrészben. Mára a 3. kerület a budai oldal egyik dinamikusan fejlődő és pezsgő kerületévé vált, és többek között a javuló közúti- és tömegközlekedésének is köszönheti, hogy a budapestiek ma is szívesen költöznek e nyugalmat adó, és sokszínű kerületbe.

budapest-02kerulet_04

A főváros északi kapujában

Buda északi kerületében változatos épület típusokat találhatunk. Amíg Békásmegyer lakásainak jelentős részét a tízemeletes panelok teszik ki, addig pár utcával arrébb már a Római part kertes házait láthatjuk. Nem is beszélve a kerület déli részén található társasházi övezetről. Mindez a dugulás megszüntetése szempontjából is kihívásokkal jár. Szakembereink azonban évtizedes tapasztalattal felvértezve állnak neki a változatos feladatoknak, így könnyedén meg tudják oldani a felmerülő problémákat.

Professzionális dugulás megszüntetés szolgáltatás 3. kerületben!

Vállalkozásunk a III. kerületben mindenki számára professzionális módon megtervezett és kivitelezett dugulás megszüntetést kínál. Több mint 20 év tapasztalattal a hátunk mögött minden lefolyóval, vécével, emésztőgödörrel stb. problémára elérhető áron tudunk tartós és megnyugtató megoldást kínálni. Cégünk eredményességét tükrözi, hogy ügyfeleink csaknem 100%-a elégedett minőségi dugulás megszüntetés szolgáltatásunkkal.

Cégünk 11. kerületi székhelyétől mintegy 45-60 percen belül tudunk kiérkezni az Ön 3. kerületi otthonába. Amennyiben tehát ilyen jellegű probléma merült fel lakásában, akkor kérjük, haladéktalanul tárcsázza a 06/20-318-1614-as, állandóan – éjszaka és ünnepnapokon is – hívható telefonszámunkat.

Szeretnénk emlékeztetni Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a III. kerület mellett Budapest teljes területén, valamint az agglomerációs övezetekben (Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében) is vállaljuk a dugulás megszüntetését.

dugulaselharitas

Mentés

Mentés

Mentés