Diósd Pest megyében található, Érd és Törökbálint között. A település neve a dió szóból ered, az első említése a 13. században íródott latin nyelvű Gesta Hungarorumban található. A művet III. Béla király jegyzője, Anonymus készítette. A Diósdra vonatkozó adatok alapján a város már a X. század elején lakott volt.

A korai történelméről csupán keveset tudunk, a fennmaradt írásos emlékek különféle neveken említik, például Gyod, Gyoyg és Diód. Az évszázadok alatt számtalanszor cserélt gazdát, olykor örökös nélkül a király döntött a sorsáról. A ma is nevezetességként szolgáló vár először Luxemburgi Zsigmond uralkodása idején tűnik fel a forrásokban. Ekkor már minden bizonnyal templommal is rendelkezett, amelynek védőszentje Szent Bertalan volt.

A település a török hódítás alatt többször elnéptelenedett, végül német és szerb ajkú lakosság népesítette be. Az új telepesek a közéget Oraschn-nak nevezték el. Diósdon évszázados hagyománya van a szőlőtermesztésnek, a gyümölcsöt és a belőle készített bort a gazdák főleg a budai, valamint pesti piacokon értékesítették. A város 2007 után az érdi járás részévé vált.

Diósd jelenlegi csatornahálózata

Diósdon a szennyvízcsatorna az Érd és térsége Csatornaszolgáltató Kft. kezelése alatt áll, néhány évvel ezelőtt egy átfogó szennyvízcsatorna bővítés zajlott a városban. A projekt közel 22000 háztartást érintett, Érd és Tárnok településeket is bevonva. Bár a rendszerbe bekötött ingatlanok száma folyamatosan növekszik, Diósdon a mai napig találkozni nem csatornázott családi házakkal is. A kiszippantott szennyvíz megtisztítása a tisztító telep fogadóállomásán történik.

Duguláselhárítás és csatornatisztítás Diósd városában

Cégünk 30 éves szakmai múlttal vállal duguláselhárítási és csatornatisztítási munkálatokat Diósdon. Amennyiben dugulás keletkezik az otthonában vagy bármilyen más, csatornával kapcsolatos probléma lép fel, a megadott elérhetőségeken éjjel-nappal állunk a rendelkezésére. A 06 20 318 1614-es mobilszámon hétvégén és ünnepnapokon is fogadjuk az Ön hívását. A gondok hatékony orvoslásához, kérjük, hogy az egyeztetés során minél pontosabban vázolja fel a megoldásra váró helyzetet. Leterheltségtől és forgalomtól függően akár 40 percen belül kiérhetünk az Ön által megadott helyszínre.

Melyek a leggyakrabban fellépő kellemetlenségek?

A háztartásokban általában a hirtelen fellépő dugulások szokták a legtöbb bajt okozni. Amennyiben a jól ismert házi módszerek (ecet és szódabikarbóna keveréke), és a bolti vegyszerek nem hozzák meg a várt eredményeket, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnia. A munkánk során igyekszünk figyelembe venni a tulajdonosok kérését, ha lehetséges, elkerüljük a bontást és a rendetlenségeket.

Minden körülmények között szakszerűen tárjuk fel a dugulás okát és helyét, majd elvégezzük a szükséges teendőket. Legyen szó a mosogató, a vécé, vagy a padlóösszefolyó dugulásáról, a duguláselhárítás szolgáltatásaink Diósdon is elérhetők.

A makacsabb akadályokkal szemben womás csatornatisztító géppel érkezünk. A vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a hagyományos szerelési munkálatokon túl olyan különleges szolgáltatásokat is kínálunk, mint például a csatorna– és kútkamerázás, fertőtlenítés, zsírtalanítás, szivattyúzás, szagtalanítás, gyökérvágás, valamint a nyomvonal pontos meghatározása.

A zsírtalanításra elsősorban az éttermeknek és közüzemi konyháknak van szüksége, ahol napi szinten rendszeresen nagy mennyiségű zsíros edény elmosogatása történik. A szagtalanítás viszont bármely lakóépület esetében fontos lehet, hiszen a dugulások mellett a kellemetlen szagok szintén sok problémát okozhatnak. Eszközeinkkel és tapasztalatainkkal megkeressük a szagok forrását és segítünk megszüntetni a kiváltó okokat.

Amennyiben duguláselhárításra vagy a fent említett egyéb munkákra van szüksége, keressen minket bizalommal!