Nincs könnyű helyzetben az, aki éppen most költözött új kerületbe, mondjuk a XVIII. kerületi Pestszentlőrincbe, hiszen ilyenkor teljesen felfordul az élet. Ha egy régebbi típusú lakásba költözött be, akkor mi azt ajánljuk, hogy ellenőrizzen mindent, és ha szükséges valamilyen csere, akkor inkább tegye meg még most a felújítási lépéseket, hiszen később sokkal nagyobb problémának élik meg, amikor elromlik valami, amikor eldugulnak a lefolyók, vagy éppen a gázkazán mondja fel a szolgálatot. Még ha albérletbe költözik, akkor is érdemes megnézetni mindent, hiszen egy egyszerű átnézés és kisebb karbantartási javítások a XVIII. kerületben is olcsóbbak, mintha már egy problémát kellene helyrehozni, vagy egy javítást kellene elvégezni.

A duguláselhárítás sokszor okoz problémát a panelekben, de még a kertes házakban is. A panelekben általában a mosogató vagy a mosdó, kád dugul el, esetleg a WC, ha véletlenül beleesik az illatosító, a kertes házakban ugyanezek mellett lehet számítani még a kültéri csövekre is, amelyeknél a dugulást okozhatja a rossz lerakás vagy egy gyökérbenövés. Némelyikről nem tudhatunk, némelyiknek nincsenek nagyon előjelei, de például sokat tehetünk, hogy a konyhai és fürdőszobai lefolyók sokáig épek maradjanak. Ezeknél a duguláselhárítást házi praktikákkal lehet megoldani, a problémát inkább a nem látható csövek feltárása okozza.

Budapest XVIII. kerület

Talán felmerül Önben a kérdés, hogy ha nem látható egy cső, mert az a falba van beépítve, akkor hogyan lehet azt megnézni: egyszer, csak egy speciális kamerára van szükség. Ugyanezzel a kamerával lehet elvégezni a kertben is a csövek feltárását. Ez nagyon hasznos, hiszen nincs a fal bontására szükség, ami sokszor nagy félelmet kelt az emberekben.

Érdemes tehát az új helyre költözéskor ellenőriztetni mindent, hiszen egy kis duguláselhárítás még olcsó és könnyű, gyors munka, és ezzel akár évekre el lehet kerülni a nagyobb problémákat. Keresse a XVIII. kerületben a Pestszentlőrinci duguláselhárító mestert.