Nem messze a főváros déli határától található Halásztelek. Egy folyamatosan fejlődő, csendes kisváros, amely mai napig őrzi kisvárosias hangulatát. Napjainkban Halásztelek közel 10 ezer lakosnak ad otthont, ám lakosságszáma dinamikusan bővül. Míg a város jó közlekedés földrajzi helyzettel rendelkezik, addig az időről-időre megjelenő ár- és belvizek ma is tudnak gondot okozni az itt élőknek.

Kisváros az ártéren

Már a kőkorszakban éltek emberek Halásztelek területén, habár nevét a település csak évezredekkel később nyerte el. Nem véletlenül: a dunai nagy árvizek ugyanis rövidebb-hosszabb időre lakhatatlanná tették a környéket. Maguk a rómaiak is elég sokat küszködtek a víz okozta áldatlan állapotokkal, emiatt sokáig nem is létesült itt állandó település. Mindössze a mai Halásztelek területének északi részén vezetett út Pannonia provincia, illetve a birodalom északi részét védő megerősített határvonal (limes) felé.

A Római Birodalom bukása után a terület hosszabb időre elnéptelenedett, csak a 9. század környékén népesült be újra. De ekkor sem állandó lakosokról beszélünk, hiszen a honfoglaló magyarok mindössze nyári szállásként használták a Csepel-sziget északi részét. Ideiglenesen így három település – Szőlős, Háros, és Tököl – is létesült itt, amelyből Tököl tekinthető a mai Halásztelek elődjének. Napjainkban a három honfoglaló településből, önállóan csak Tököl létezik, míg Háros az egyesített Budapest egyik városrészévé vált – igaz, hogy utóbbinak ma a 22. kerület ad otthont.

Maga a Halásztelek elnevezés 1700 környékén jelent meg először. Sokáig a település nem volt önálló, hanem Tököl külterületének számított. Hivatalos elnevezése Wahrmann Mór birtokos lánya nyomán Herminamajor volt. Jóval később, a két világháború után 1950-ben Herminatelep néven létesült itt önálló település, amely egy név múlva már új nevet is kapott: 1951-től kezdve nevezik Halászteleknek.

Küzdelem az ár- és belvízzel

Halásztelek települése 2008-tól kapott városi rangot. A település egésze mai napig megőrizte kertvárosias báját, nagyobbrészt földszintes házakban élnek lakosai. Pontosan ezért munkatársaink a családi házakra jellemző problémákkal – pl. gyökérbenövés, emésztőgödör szippantása stb. – találkoznak, amelyet minden esetben professzionális módon és hatékonyan oldanak meg. Lévén, hogy a város közel található az árvíz által veszélyeztetett területekhez, ezért jelentős feladatnak számít még az ehhez kapcsolódó károk elhárítása, felszámolása. Mivel a várost az M0-s autópályán keresztül gyorsan meg lehet közelíteni, ezért a csatorna tisztítással kapcsolatos munkálatok hamarabb megkezdhetők, hiszen probléma esetén a kiérkezés gyorsabban megtörténhet a távolabb fekvő településekhez képest.

Professzionális csatornatisztítás szolgáltatás Halásztelek városában!

Cégünk valamennyi ügyfele számára korrekt díjszabású és hosszú távú eredményekkel járó csatornatisztítási szolgáltatást nyújt Halásztelken. Bennünket választva, rövid úton megoldást található a háztartási és az ipari dugulásokkal kapcsolatos problémáira. Kollégáink Halásztelek egész területén professzionális szolgáltatást kínálnak, az Ön részére is.

Kérjük, hogy ahhoz, hogy munkatársaink a lehető leghatékonyabban tudják orvosolni az Ön problémáját, annak bejelentése során minél teljesebb körű, pontos leírást adja a dugulás keletkezésének helyéről, valamint idejéről.

A kapcsolatfelvételt követően kollégáink általában 1 órán belül a helyszínre érkeznek, de jelen esetben ez a cégünk telephelyéhez való közelség és a jó megközelíthetőség miatt, akár 30 perc is lehet.

Cégünk Halásztelek városa mellett a fővárosban, valamint több mint 40 agglomerációs településen is végez csatornatisztítást.